ΣΟΚ: Κακοποίηση 11χρονου κοριτσιού από την ίδια την μητέρα της σε περιοχή της Μυτιλήνης

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ μια 11χρονη μαθήτρια δημοτικού στη Μυτιλήνη έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από την ίδια την μητέρα της.

Όπως αναφέρει στο σημερινό φύλλο της (30/03) η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ της Λέσβου» την Παρασκευή 27/03 το πρωί οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου της Μυτιλήνης που πηγαίνει η 11χρονη ενημέρωσαν την Αστυνομία και σε συνεννόηση με την Εισαγγελία διατάχθηκε η σύλληψη της μητέρας, και μάλιστα κρατήθηκε την Παρασκευή και κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και σωματικές βλάβες. 


Την ίδια ώρα η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα της Λέσβου όπου έγινε μήνυση εις βάρος της 39χρονης μητέρας. Η αστυνομία άμεσα προχώρησε στη σύλληψη της 39χρονης, η οποία παρέμεινε στα κρατητήρια μέχρι το Σάββατο, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας. Στην διεκπεραίωση της υπόθεσης θα συνδράμει και ο ιατροδικαστής ο οποίος  θα εξετάσει εάν το θύμα είχε κακοποιηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.

Το protothema.gr επικοινώνησε με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου, κυρία Αναστασία Τσολερίδου η οποία παραδέχτηκε το περιστατικό και δήλωσε ότι: «Όταν οι δάσκαλοι – καθηγητές βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους περιστατικά γνωρίζουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών φέρει ευθύνη στην κοινωνία για αυτο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στην προκειμένη περίπτωση η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ η ίδια κινητοποίηση διαπιστώθηκε και από τις Αρχές. Επειδή είναι πολύ λεπτό το ζήτημα θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις δηλώσεις γι' αυτό καλύτερα να μην αποκαλυφθούν περαιτέρω στοιχεία. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, η οποία θα ερευνήσει εξονυχιστικά το θέμα».

Η μαθήτρια θα υποστηριχθεί από ψυχολόγο της Δ/νσης εκπαίδευσης Λέσβου και του νοσοκομείου Μυτιλήνης.