Όλη η Μυτιλήνη ένα καρναβάλι..-Με επιτυχία έληξαν «ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ»- Πλούσιο αποκλειστικό υλικό- (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ το φετινό καρναβάλι της Λέσβου «ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΑ».

Γέμισε «μασκαράδες» η Μυτιλήνη την Κυριακή που ήταν και η τελευταία ημέρα του Καρναβαλιού που διοργάνωσε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Λέσβου μαζί με τους εθελοντές και την οργανωτική επιτροπή του καρναβαλιού..

Η καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε περίπου στις 16:00 από την Λαγκάδα Μυτιλήνης με παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, όπου και περιόδευαν σε όλη σχεδόν την Μυτιλήνη με κατάληξη την πλατεία Σαπφούς, όπου εκεί περίμενε υπομονετικά πλήθος κόσμου σε όλες τις μεριές της προκυμαίας Μυτιλήνης.. Τα 27 περίπου άρματα και οι καρναβαλιστές είχαν για οδηγό τη Φιλαρμονική Πολιχνίτου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε με την βοήθεια των εθελοντών η Αθανασία Δαφιωτη.

Την μουσική επιμελήθηκε ο ιδιοκτήτης του BEST FM 981 Κοσμάς Βαρελτζης μαζί με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Αργυρή Μητσελη.

Στο τέλος ήρθε αυτό που όλοι ανέμεναν καθώς το μεγάλο «Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» με συμμετοχή πάνω από 360 καρναβαλιστών έφτασε στο τέλος τους και ανακοινώθηκαν παρουσία του Δήμαρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού οι νικητές και οι ηττημένοι.

Ο διαγωνισμός ήταν δύσκολος, καθώς οι περισσότερες ομάδες ήταν πολύ καλές.  Όλοι οι συμμετέχοντες, καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ψήφισαν και ανακήρυξαν νικητή την ομάδα «PIJAMA PARTY».

 Κάποιοι γρίφοι ήταν εύκολοι, με αποκριάτικη διάθεση, αλλά οι περισσότεροι ήταν δύσκολοι.

Παρουσία του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, της εκπροσώπου της Περιφερειάρχου Χριαστιάνας Καλογήρου, Αγγελικής Σαραντινού και του Προέδρου της Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου, η βραδιά ολοκληρώθηκε με την ανακήρυξη των νικητών του παιχνιδιού “Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού” που διήρκεσε 10 ολόκληρες ημέρες, καθώς και των καλύτερων μασκοφόρων τμημάτων που συμμετείχαν στην παρέλαση.  

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

Στην ομάδα “ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” για την καλύτερη εμφάνιση συνοδευόμενη με άρμα, στην καρναβαλική παρέλαση (αλκοολούχα ποτά, προσφορά διαφόρων χορηγών).

Στην ομάδα “ΕΚΠΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ”, για την καλύτερη ομοιόμορφη αμφίεση στην καρναβαλική παρέλαση (κοσμήματα, προσφορά του “Χρυσοχοείου Εγγλέζου”). 

Στην ομάδα “ΜΑΥΡΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ”, που κατέλαβε την τρίτη θέση με 4.628 βαθμούς (δωρεάν εισιτήρια Μυτιλήνη – Αϊβαλί – Μυτιλήνη, προσφορά του τουριστικού γραφείου “MITILINI TOURS”).   

Στην ομάδα “JAMAICANS”, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 4.653 βαθμούς (δωρεάν εισιτήρια Μυτιλήνη – Πειραιά – Μυτιλήνη, προσφορά της ακτοπλοϊκής εταιρείας “HELLENIC SEAWAYS”). .

Στη μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού, ομάδα “PIJAMA PARTY”, που κατέλαβε την πρώτη θέση με 4.697 βαθμούς  (μεγάλο βραβείο: θησαυρός των 1.000 ευρώ). Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

 Αμέσως μετά ακολούθησε παρουσίαση των αρμάτων και των καρναβαλικών σχημάτων και διαφορές εκδηλώσεις μέχρι αργά το βράδυ.

Στο τέλος ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και η εκπρόσωπος της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, μαζί με τον Πρόεδρο της Μυτιλήνης Πάνο Πίτσιο, κήρυξαν την λήξη της Λεσβιακής Αποκριάς 2015 “Τα Γιούνια” ανανεώνοντας το ραντεβού τους του χρόνου για περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας, λόγω της κακοκαιρίας και της συνεχούς βροχής, ματαιώθηκαν. Τα διάφορα νηστίσιμα  εδέσματα που είχαν συγκεντρωθεί, με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, θα προσφερθούν στο Σύλλογο “Κυψέλη” και στο “Κέντρο Σίτισης Απόρων Δήμου Λέσβου”.  

Η Οργανωτική Επιτροπή της Λεσβιακής Αποκριάς 2015 “τα Γιούνια” ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές, τους συμπράττοντες φορείς και τους χορηγούς, που συνέβαλαν αποφασιστικά στη διοργάνωση και την επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων, καθώς και τους κατοίκους της Λέσβου που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στις φετινές απόκριες.

Η κάμερα του LesvosPost TV βρέθηκε εκεί και κατέγραψε το φετινό Μυτιληνιό καρναβάλι....Δείτε το 20+ λεπτό βίντεο.


To LesvosPost.com για ακόμα μια φορά κάλυψε όλες τις εκδηλώσεις του Μυτιληνιού καρναβαλιού. Μάλιστα κατά την χθεσινή παρέλαση σε διάφορα σημεία της διαδρομής υπήρχαν συνεργάτες μας με τα ειδικά μπλουζάκια του LesvosPost.com καταγράφοντας το κάθε λεπτό της παρέλασης αρμάτων και καρναβαλιστών. 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου με περισσότερα ρεπορτάζ και βίντεο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καρναβαλιστές και τους διοργανωτές για την συνεργασία τους στην κάλυψη του καρναβαλιού από το LesvosPost.com….. Και του χρόνου.



Ρεπορτάζ-Φώτο: Μαριγκλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)