Βγήκε στην προκυμαία Μυτιλήνης η θάλασσα-Πολλές πτώσεις δένδρων… Δεν προλαβαίνει η πυροσβεστική (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Λέσβο.


Θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ πνέουν  στη Λέσβο με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να έχουν σημειωθεί πολλές πτώσεις δέντρων .

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που σημειώνονται έχουν σαν αποτέλεσμα τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, αλλά και την πτώση πολλών δέντρων στην πόλη της Μυτιλήνης

H ηλεκτροδότηση στις περισσότερες περιοχές της πόλης, επανήλθε σχετικά γρήγορα.

Πολλές κλήσεις για δένδρα που ξεριζώθηκαν και πινακίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα, που παρασύρθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους, έχει δεχθεί έως στιγμής το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσία της Μυτιλήνης.
Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική είναι συνεχείς ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να κινηθούν τα συνεργεία της ΔΕΗ για αποκατάσταση βλαβών σε κολώνες λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ακόμη και μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης ο αέρας παρασέρνει πλήθος αντικειμένων τα οποία εκτοξεύει σε πολύ μεγάλη απόσταση.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες σε ολόκληρη την Λέσβο, "δημιούργησαν" για μια ακόμη φορά εικόνες "απαράμιλλου κάλλους" στην προκυμαία του λιμένα της Μυτιλήνης, στο σημείο όπου είναι ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η  κακοκαιρία στην Μυτιλήνη επηρέασε και την κλειστή προκυμαία Μυτιλήνης απόψε, με τη θάλασσα να έχει κατακλύσει το δρόμο της προκυμαίας ο οποίος έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, δόθηκαν εντολές προς τους ιδιοκτήτες των σκαφών, να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Την ίδια στιγμή, έσπασαν τα σχοινιά πρόσδεσης ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να βυθιστεί.
Τα στιγμιότυπα που έχουν καταγραφεί αποκλειστικά από το lesvospost.com δείχνουν το "χτύπημα" των κυμάτων στην προκυμαία Μυτιλήνης αλλα και τις προσπάθειες της πυροσβεστικής να απομακρύνουν τα πεσμένα δένδρα.
Ο φωτογραφικός φακός του LesvosPost.com αποτυπώνει την μανία της φύσης…



Post by
Ταξιάρχης Μαρίνου
.