Ρεπορτάζ του LesvosPost.com στα χιόνια της Λέσβου- Διαδρομή Μυτιλήνη-Φιλία Λέσβου (Βίντεο, Φώτο)

Πυκνή χιονόπτωση «έντυσε» και συνεχίζει να «ντύνει» στ' άσπρα, από νωρίς προχθές (30/12/14) το πρωί την Λέσβο, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και τα πεδινά της, χωρίς ωστόσο να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα εγκλωβισμών ή ατυχήματα οποιασδήποτε φύσεως, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.


Σε πολλά χωριά το χιόνι έχει φθάσει τα 20 εκατοστά,και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται με δυσκολία αλλά χωρίς αλυσίδες.

Τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Β.Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου πραγματοποιούν τακτικούς εκχιονισμούς και εφαλατώσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της Λέσβου που είναι χιονισμένο..

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλο το επαρχιακό πεδινό και ορεινό οδικό δίκτυο του νομού,

Επιτελείο του LesvosPost.com με επικεφαλή τον Δ/ντη και αρχισυντάκτη του Στεφάνου Γεώργιο έκανε με πολύ άνεση και χωρίς αλυσίδες την διαδρομή από Καλλονή προς Φιλια, το χιόνι που έπεσε στην Φιλια και στα γύρω χωριά σε πολλά σημεία ξεπερνά τα 30 εκατοστά..

Η θερμοκρασία στα κάτω της, από Μυτιλήνη ξεκινήσαμε με 7 βαθμούς Κελσίου και στην Φιλια το θερμόμετρο έπεσε κατακόρυφα στους -3 βαθμούς Κελσίου

Το χιόνι εκτός από προβλήματα, φέρνει και πολλή χαρά, σε μικρούς και μεγάλους...Ένα από τα πρώτα αίτια της χαράς αυτής, είναι τα παιχνίδια στο χιόνι, ο γνωστός χιονοπόλεμος. Σε όποια γωνιά και να κοιτούσες, έβλεπες μικρές ομάδες παιδιών με μια χιονόμπαλα στο χέρι, και φυσικά όλα τα αυτοκίνητα με χαρούμενα λευκά χιοναθρωπακια στο καπό τους.

Να τονίσουμε ότι πέρα από την Φιλια την τιμητική της σήμερα είχε και η Αγιασος όπου πλήθος κόσμου προτίμησε να περάσει την πρωτοχρονιά στα χιόνια και στην μικρή «Ελβετία» της Λέσβου την Αγιασο.

Αλλά και στα υπόλοιπα χιονισμένα χωριά της Λέσβου βρέθηκαν πολλοί επισκέπτες με σκοπό να περάσουν όμορφες στιγμές με τις οικογένειες τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχει χιονίσει σε Μεγαλοχωρι, Αγιάσο, Αργενο, Συκαμια, Φιλια, Στυψη, Σκαλοχωρι, Βρισα, Αμπελικο, Ακρασι, Καριωνα Γέρας μέχρι Σκοπελο, Ασωματο, Παλαιοχώρι κ.α.. Σε μερικές περιοχές συνεχίζεται με μικρή ένταση η χιονόπτωση και τώρα.

Επιμέλεια: Στεφάνου Γεώργιος

Ρεπορτάζ: Στεφάνου Γεώργιος, Ραφαήλ Στεφάνου, Στρατής Στεφάνου, Μαριγκλενα Σαχινι

ΒΙΝΤΕΟ: Στεφάνου Στρατής

Φώτο: Μαριγκλενα Σαχινι

Δείτε στα πλάνα το μαγευτικό τοπίο που καταγράψαμε..


Το LesvosPost.com θα σας ενημερώνει συνεχώς με βίντεο και Φώτο απο την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο..


Στείλτε μας τα δικά σας βίντεο, φωτογραφίες, καταγγελίες, παρατηρήσεις από την επέλαση του χιονιά στην Λέσβο στο E-mail μας lesvospost@gmail.com η στο group του Facebook εδω

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

Το LesvosPost.com στην Χιονισμένη Αγιασο Λέσβου-Με δυσκολία οι μετακινήσεις (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)