Αντιδήμαρχος πολιτισμού Λέσβου : Το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης είναι το λαού-Έχω αποδείξει ότι σέβομαι τον πολισμό»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα με τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού κ Κ. Αστυρακακη σχετικά με το δημοσίευμα μας με τίτλο «Γιατί ο Δήμος Λέσβου δίνει το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης σε ιδιόκτητο ΜΜΕ για«βραβεία»;- Με τι κριτήρια θα δοθούν τα βραβεία;» μας έδωσε την παρακάτω απάντηση.

Καταρχήν όπως μας τόνισε το Δημοτικό Θέατρο είναι αρμοδιότητας του Νομικού Προσώπου και του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου.

Εκείνοι ορίζουν ποιος και με ποια κριτήρια θα πάρει το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, όπως έγινε μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ για τα «ΑΙΟΛΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2015» ιδιόκτητου μέσου ενημέρωσης της Λέσβου.

Ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού μας δήλωσε πως έχει αποδείξει ότι σέβεται τον πολιτισμό και όλες οι εκδηλώσεις που έγιναν έως τώρα στο θέατρο ήταν ποιοτικές όπως φυσικά έχουμε απολαύσει όλοι οι Λέσβιοι πολίτες.

Τα βραβεία τελικά έγιναν σήμερα, αλλά όπως μας τόνισε ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Λέσβου την άδεια για την εκδήλωση στο θέατρο Μυτιλήνης την έδωσε ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Θεάτρου.

Εμείς να ευχαριστήσουμε τον αντιδήμαρχο πολιτισμού του Δήμου Λέσβου για την απάντηση και να σημειώσουμε πως θα πρέπει το νομικό πρόσωπο του θεάτρου να βάλει κάποια κριτήρια στην επιλογή το ποιος και για ποιες πράξεις θα παίρνει το θέατρο, για να μην έχουμε καθημερινά φαινόμενα ιδιοκτήτων εκδηλώσεων μάλιστα χωρίς την αρωγή του Δήμου Λέσβου μέσα στο σπίτι του πολιτισμού της Λέσβου.

Το θέμα είναι ότι για ακόμα μια φορά άτομα σιγοντάρουν την μαύρη αγορά και το μαύρο χρήμα που ρέει στα ΜΜΕ της Λέσβου, και για ακόμα μια φορά κάνουν «μάγκα» ένα πολυσυζητημένο υποτιθέμενο δημοσιογράφο που μέσω φαντασμαγορικών εκδηλώσεων με σικε βραβεία διαφημίζει την δουλειά του και ενόψει εκλογών.

Τα τιμολόγια των χορηγών-υποστηρικτών της εκδήλωσης των βραβείων τα έλεγξε κάποιος αρμόδιος από τις οικονομικές υπηρεσίες της Λέσβου;; Υπάρχουν τιμολόγια;

Και επειδή κοντεύουν εκλογές και πάλι θα δούμε μπανερακια υποψήφιων σε site της Λέσβου και στο δικό μας φυσικά, καλό θα είναι να κάνει μια γύρα το ΣΔΟΕ για να ελέγξει την νομιμότητα των χρημάτων από την πολιτική προώθηση υποψηφίων…. 

Τους καλούμε να ελέγξουν πρώτα εμάς….


Αυτά για την ώρα θα επανέλθουμε σύντομα…