ΟΛΑ μηδέν αλλά παραμένει στην 3η θέση η Καλλονή και συνεχίζει….ΑΕΛΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-0 (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Καλλονή και Πλατανιάς αναδείχτηκαν ισόπαλες 0-0, παραμένοντας αήττητες στη Σούπερ Λιγκ για έκτο και πέμπτο σερί ματς αντίστοιχα!


Σε ένα παιχνίδι με πολλά λάθη και ελάχιστες σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, η Καλλονή διατήρησε το «μηδέν» στην έδρα της για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι στη φετινή σεζόν, ενώ οι Χανιώτες ήταν πρωταγωνιστές σε τρίτη σερί λευκή ισοπαλία συνολικά.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο με τον Μπανανά να έχει την ευκαιρία του ματς, η Καλλονή πίεσε στο β' για το γκολ της νίκης αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Χογκ, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Βαλιός, Ναβάρο (72' Στεβάνοβιτς), Καλτσάς (64' Αγρίτης), Κεϊτά, Πιπίνης, Λεοζίνιο, Μανούσος, Χουάνμα (52' Καμαρά)

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί (80' Μαχαμάτ), Ιτούα, Μπανανά, Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα, Τσουράκης, Μπεριάν (60' Αποστολόπουλος), Ζιλβάν, Τόρες (72 Ναζλίδης)

Η Καλλονή ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Χογκ, δεξί μπακ ο Αντέγιο, αριστερό ο Πιπίνης, σέντερ μπακ οι Βαλιός και Αναστασιάδης. Αμυντικά χαφ οι Καλτσάς και Κεϊτά. Στο δεξί άκρο ο Μανούσος, στο αριστερό ο Ναβάρο, ο Λεοζίνιο πίσω από τον Χουάνμα.

Ο Πλατανιάς ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ολιμπά, δεξί μπακ ο Κουλιμπαλί, αριστερό ο Δημήτρης, σέντερ μπακ οι Ιτούα και Μπανανά. Αμυντικά χαφ οι Νούνιες και Τετέ, στο δεξί άκρο ο Μπεριάν, στο αριστερό ο Τζίλβαν, ο Τσουράκης πίσω από τον Τόρες.

Μπορεί το ματς να ξεκίνησε με μία κεφαλιά που πέρασε άουτ από τον Αντέγιο στο πρώτο λεπτό μετά από φάουλ του Λεοζίνιο, ωστόσο ο Πλατανιάς ήταν αυτός που έκανε καλύτερη εκκίνηση στο παιχνίδι.
Με πιεστικό μαρκάρισμα στα ατού της Καλλονής Λεοζίνιο και Μανούσο και διάθεση για αντεπιθέσεις, η ομάδα του Χριστόπουλου είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά.

Στο 5' ο Τζίλβαν βρέθηκε σε καλή θέση από αριστερά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ.

Η Καλλονή άρχισε να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά της και στο 9' έχασε καλή ευκαιρία, όταν ο Λεοζίνιο έκανε σέντρα από δεξιά και ο Χουάνμα από καλή θέση έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Ο Βραζιλιάνος ηγέτης της Καλλονής άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες ισορροπώντας το ματς. Στο 24' έκανε ένα πολύ καλό φαλτσαριστό αριστερό σουτ από το ημικύκλιο, το οποίο κοντραρίστηκε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ολιμπά.

Παρ' όλα αυτά, ο Πλατανιάς ήταν αυτός που είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία, καθώς στο 29' ο Τζίλβαν εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Μπανανά βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ με σκαστή κεφαλιά!

Στο 33' η Καλλονή απάντησε με τον Λεοζίνιο να εκτελεί φάουλ από αριστερά, τους αμυντικούς του Πλατανιά να διώχνουν προσωρινά, αλλά τον Μανούσο που έγινε αποδέκτης της μπάλας στη μεγάλη περιοχή να σουτάρει απελπιστικά άουτ.

Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις, πριν φτάσει το 43ο λεπτό, όταν ο Αντέγιο έκανε ένα σουτ που πέρασε αρκετά άουτ.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να απειλήσει με κόρνερ στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά δεν το κατάφερε, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε χωρίς γκολ στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Καλλονή να χάνει μία καλή ευκαιρία στο 49'. Ο Μανούσος κινήθηκε από δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, ο Λεοζίνιο δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφτασε αριστερά στον Ναβάρο, ο οποίος από καλή θέση σούταρε πάνω στον Ολιμπά.

Στο 52' ο Γιάννης Ματζουράκης έκανε την πρώτη αλλαγή, με τον Καμαρά να μπαίνει στη θέση του Χουάνμα, ο οποίος είχε ενοχλήσεις. Ο Σενεγαλέζος πήγε στη δεξιά πλευρά, με τον Μανούσο να περνά σε θέση σέντερ φορ.

Στο 56' ο Ναβάρο με μία έξυπνη σέντρα-σουτ από αριστερά ανάγκασε τον Ολιμπά να τεντωθεί για να διώξει, ενώ στο 57' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από κόρνερ ο Αντέγιο έπιασε την κεφαλιά και ο Ολιμπά πρόλαβε στο τσακ τον Καμαρά που καραδοκούσε στη μικρή περιοχή.

Ο Πλατανιάς που μέχρι τότε δεν έδειχνε απειλητικός, είχε ένα σουτ του Τόρες που πέρασε άουτ, ενώ λίγο αργότερα ο Γιάννης Χριστόπουλος έκανε την πρώτη του κίνηση, αποσύροντας τον Μπεριάν και βάζοντας στη θέση του τον Αποστολόπουλο.
Οι γηπεδούχοι υπογράμμισαν στη συνέχεια τις επιθετικές προθέσεις τους, με τον Αγρίτη να παίρνει τη θέση του Καλτσά και να παίζει μπροστά, με το σύστημα να αλλάζει σε 4-1-4-1.

Στο 69' ο Λεοζίνιο είχε ένα καλό φάουλ από τον άξονα που κοντραρίστηκε σε κόρνερ, ενώ λίγο αργότερα ο Ματζουράκης ολοκλήρωσε τις κινήσεις του με Στεφάνοβιτς αντί Ναβάρο.

Ο Χριστόπουλος απάντησε αλλάζοντας επιθετικό με την είσοδο του Ναζλίδη αντί του Τόρες, που ήταν καλός στο α' αλλά δεν βοήθησε αρκετά στο δεύτερο μέρος.
Στο 75' ο Λεοζίνιο είχε άλλη μία πρωτοβουλία με σουτ έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Ολιμπά.

Με την είσοδο του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Χριστόπουλος έκλεισε τις αλλαγές του ρίχνοντας στο ματς τον Μαχαμάτ αντί του Κουλιμπαλί.

Παρ' όλες τις προσπάθειες των δύο προπονητών όμως, το τελευταίο τέταρτο του αγώνα δεν πρόσφερε καμία ουσιαστική φάση και το 0-0 ήρθε μάλλον φυσιολογικά...

Δηλώσεις του προπονητή της Καλλονής Γιάννη Ματζουράκη

«Ήταν ένα ωραίο και ανοιχτό παιχνίδι το σημερινό. Έξι τελικές εμείς και τρεις ο αντίπαλος στο πρώτο ημίχρονο. Όμως δεν φτάσαμε στο επίπεδο που θέλαμε. Χάσαμε ένα ημίχρονο ενώ στο δεύτερο πιέσαμε κατά πολύ. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δύο πολύ καλές ευκαιρίες αλλά δεν ήρθε το γκολ. Τα παιδιά δούλεψαν για τη νίκη». 

Δηλώσεις του προπονητή του Πλατανιά Γιάννη Χριστόπουλου

«Θα ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στην Καλλονή και τον Γιάννη Ματζουράκη για την προσπάθεια που γίνεται και το επίπεδο που έχει φτάσε η ομάδα. Ως προς το παιχνίδι η Καλλονή είχε δύναμη και ταχύτητα. Δύναμη και ταχύτητα αντιπαρατάξαμε και εμείς. Κρατήσαμε τον αντίπαλο μακριά από τα καρέ μας, δημιουργήσαμε φάσεις, δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και να προηγηθούμε. Είναι σημαντικός ο βαθμός που πήραμε μέσα στην έδρα της τρίτης ομάδας του γενικού βαθμολογικού πίνακα. Συνεχίζουμε».
Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com από το δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης και την αναμέτρηση ΑΕΛΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ όπου έληξε 0-0 .