90 χρόνια από το θάνατο του Μυτιληνιού πιλότου Δημητρίου Γιανναρέλη- Εκδήλωση από την 98 ΑΔΤΕ

90 χρόνια από το θάνατο του Μυτιληνιού πιλότου  Δημητρίου Γιανναρέλη ο οποίος χάθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα σε ηλικία μόλις 21 ετών συμπληρώνονται φέτος και η 98 ΑΔΤΕ σε συνεργασία με την αεροπορία διοργανώνει εκδήλωση προς τιμή του το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο στρατόπεδο Μαυρομιχάλη Κυριάκου στην Παγανή.


Να τονίσουμε ότι το όνομα του αεροπόρου Γιανναρελη έχει δοθεί σε έναν από τους ποιο κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης.

Στη εκδήλωση θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση , θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και τέλος θα γίνει ανάγνωση ενός σύντομου βιογραφικού του Δημητρίου Γιανναρέλη .

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας για τον Γιανναρέλη με φωτογραφίες αλλά και δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρονται στο δυστύχημα και στον θάνατο του.


ΓΙΑΝΝΑΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αθανασίου

Βαθμός Ανθυπολοχαγός
Υπηρεσία / Μοίρα Αεροπορία Στρατού 
Αεροσκάφος Gloster "Mars" VI Nighthawk

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου.

Τον Απρίλιο του 1921 κατατάχθηκε στη Στρατιωτική Αεροπορία ως εθελοντής στρατιώτης και τον επόμενο χρόνο πήρε πτυχίο οδηγού αεροπόρου.

Πήρε μέρος στις επιχειρήσεις της Μ. Ασίας υπηρετώντας στη Γ' Μοίρα Αεροπλάνων. Ακολούθως υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες και τον Οκτώβριο του 1923 μετατέθηκε στην Α' Μοίρα Αεροπλάνων.

Σκοτώθηκε στο Τατόϊ στις 6 Σεπτεμβρίου 1924 κατά την εκτέλεση ακροβατικών ελιγμών όταν το αεροσκάφος του τύπου MARS, λόγω βλάβης του κινητήρα, κατέπεσε στο έδαφος και απανθρακώθηκε.


ΦΩΤΟ η πρόσκληση της 98 ΑΔΤΕ προς το LesvosPost.com