Απόρθητο κάστρο ο ΤΑΡΛΑΣ- ΑΕΛΚ-ΠΑΝΘΡΑ 2-0-Αναβολή στην Super league (BINTEO,ΦΩΤΟ)

Με ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο (Αναστασιάδης και Μανούσος), η Καλλονή κέρδισε με 2-0 τον Πανθρακικό, έκανε το «3 στα 3» στην Μυτιλήνη και ακόμη δεν έχει δεχθεί γκολ (5-0)!


Στο… κλαμπ των ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Κέρκυρα, Ατρόμητος) με συγκομιδή δέκα βαθμών μπήκε η Καλλονή!

Οι νησιώτες επιβεβαίωσαν για τρίτη φορά φέτος (μετά τα ματς με Εργοτέλη και Παναθηναϊκό) πως στο σπίτι τους είναι «αχτύπητοι», επικρατώντας σχετικά εύκολα 2-0 του Πανθρακικού.

Ανώτερη εμφανώς η ομάδα του Μαντζουράκη που πέτυχε δύο τέρματα με τους Αναστασιάδη (37’) και Μανούσο (65’), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν κακό πρόσωπο, έχοντας ουσιαστικά μια καλή στιγμή σ’ όλο το ματς! 

Ναι μεν είχε δυνατό αέρα -που δυσκόλευε τις προσπάθειες- αλλά μάλλον η Καλλονή έχει συνηθίσει τους «βοριάδες» στο νησί της. Και δικαιολογημένα λοιπόν ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα. Όχι απλά έχοντας την υπεροχή, αλλά δημιουργώντας σοβαρές απειλές στην εστία του Πανθρακικού. Που ναι μεν απέφυγε -προσωρινά- το γκολ (σε καλό σουτ του Μανούσου και μοναδική ευκαιρία σε κοντινή προβολή του Χουάνμα), αλλά δεν έδειχνε να «ξυπνάει» απ’ το… καμπανάκι! Ο καταιγισμός των νησιωτών συνεχίστηκε. Και έδειχνε πως το άνοιγμα το σκορ ήταν θέμα χρόνου να έρθει! 
Ο Πανθρακικός απείλησε πρώτος στο 5', όταν το σουτ του Τζάνη από δεξιά μέσα στην περιοχή έφυγε άουτ, όμως η Καλλονή ανέβασε στροφές στη συνέχεια και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.

Στο 11' ο Καλτσάς άφησε ωραία στον Μανούσο, που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη, ο οποίος χρειάστηκε να προβεί σε κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις.

Η προβολή του Χουάνμα πέρασε άουτ στο 20', ύστερα από σέντρα του Μανούσου από τα δεξιά, ενώ ο γκολκίπερ των ακριτών... έβγαλε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο και το σουτ του Καλτσά έξω από την περιοχή στο 25' και στο 27', αντίστοιχα, ενώ ο Μπαϊκαρά απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή, μετά την προβολή του Αντέγιο.

Ο Πασχαλάκης είπε «όχι» ξανά στον Λεοζίνιο στο 36', όταν σταμάτησε το πλασέ του Βραζιλιάνου στην κίνηση από γύρισμα του Ναβάρο.

Ό,τι δεν κατάφερε μέχρι το 37', όμως, η ομάδα της Μυτιλήνης το πέτυχε σ' εκείνο το χρονικό σημείο, με τη λύση να έρχεται από τους δύο στόπερ. Ο Βαλιός έβγαλε ωραία μπαλιά από τη σέντρα του γηπέδου για τον Αναστασιάδη κι αυτός με ωραία προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ και να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ΑΕΛΚ να έχει το προβάδισμα και 11 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 8 στην εστία και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως οι γηπεδούχοι είχαν στηθεί καλά αμυντικά, ενώ ο σύλλογος της Κομοτηνής δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις.

Έτσι, ήρθε το 2-0 για την Καλλονή στο 65', όταν ο Μανούσος πήρε την μπάλα από λάθος του Σερφά, διένυσε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με άψογο τελείωμα από το ύψος αυτής νίκησε τον Πασχαλάκη. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα της Λέσβου... κλείδωσε το «τρίποντο» και έκανε το «3 στα 3» διατηρώντας απόρθητη την έδρα της και μάλιστα δίχως να έχει δεχτεί γκολ.

Συνθέσεις ομάδων

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέγιο, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο (76' Μπαρέρα), Μανούσος, Ναβάρο (82' Πιπίνης), Χουάνμα (84' Κύπρου).

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ντιγκινί (82' Αράμπα), Λαδάκης, Τζάνης, Κάσες (58' Χασομέρης), Σερφά, Εμπό, Μπαϊκαρά (51' Καθάριος), Ποτουρίδης, Ιγκόρ.

Σκόρερ: 37’ Αναστασιάδης, 65’ Μανούσος

Δηλώσεις του προπονητή της Καλλονής Γιάννη Ματζουράκη

«Είχαμε μία πολύ καλή παρουσία. Συγχαίρω τους παίκτες μου. Ικανοποίησαν απόλυτα με την  αγωνιστική τους συμπεριφορά τον κόσμο τον οποίο ευχαριστούμε για τον παλμό του. Πράγματι μας έλειψε αυτός ο παλμός την περσινή χρονιά. Απέναντι σε έναν αντίπαλο πάντα υπολογίσιμο, μία ομάδα που όπως έδειξε και πέρυσι από τις πιο σταθερές και δύσκολες . Το να κάνεις 17 τελικές και 4-5 ευκαιρίες πολύ μεγάλες είναι καλό.  Θα έλεγα ότι φτάσαμε σε μία νίκη που την αξίζαμε πέρα για πέρα από το 1ο λεπτό έως το 90’».

Δείτε από το AELK TV τις δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΛΚ Γιάννη Ματζουράκη στη συνέντευξη τύπου του αγώνα με τον Πανθρακικό για την 5η Αγωνιστική.


Δηλώσεις του προπονητή του Πανθρακικού Απόστολου Μάντζιου

«Ξέραμε ότι θα ναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως είναι η Καλλονή. Και αυτό το έκανε και πιο δύσκολο ο πολύ δυνατός αέρας που επικρατούσε στο γήπεδο. Ειδικά  στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε κόντρα αέρα. Ξεκινήσαμε καλά . Καταφέραμε να έχουμε τους επιθετικούς της Καλλονής  μακριά από την εστία μας. Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι η Καλλονή ήταν καλύτερη. Προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι» . 


Οι κυριότερες στιγμές του παιχνιδιού.

10′ Πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΛΚ. Σουτ του Μανούσου με το αριστερό λίγο έξω από την μ. περιοχή, η μπάλα πέρασε συρτά λίγο άουτ.
14′ Προσπάθεια του Adejo από δεξιά, παράσει στον Λεοζίνιο ο οποίος σουτάρει χλιαρά και μπλοκάρει
15′ Εκτέλεση φάουλ του Adejo η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ
18′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛΚ. Ο Μανούσος έκανε κούρσα από τα δεξιά σέντραρε, η μπάλα έφτασε στον Χουάνμα που πιεζόμενος σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε λίγα μέτρα άουτ.
24′ Κίτρινη κάρτα στον Ποτουρίδη για μαρκάρισμα στον Μανούσο έξω από τη μεγάλη περιοχή.
25΄ Απευθείας εκτέλεση του φάουλ από τον Λεοζίνιο ο Πασχαλάκης εκτινάσσεται και διώχνει σε κόρνερ.
27′ Σουτ του Καλτσά έξω από τη μ. περιοχή
27′ Εκτέλεση κόρνερ η μπάλα φτάνει μετά από κόντρες στον Ναβάρο που κάνει προβολή η μπάλα αποκρούεται από τον Πασχαλάκη, διαμαρτυρίες της ΑΕΛΚ ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.
29′ Νέο σουτ του Λεοζίνιο από πολύ μακριά, η μπάλα πέρασε άουτ.
31′ Κίτρινη στοκ Κεϊτά για μαρκάρισμα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.
32′ Σκληρό φάουλ του Τζάννη στον Μανούσο στο χώρο του κέντρου ο διαιτητής σφυρίζει το φάολυ και δείχνει κίτρινη κάρτα στο παίχτη του Πανθρακικού
36′ Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛΚ, κούρσα του Ναβάρο από αριστερά, σέντρα που φτάνει στον Λεοζίνιο που έπιασε το σουτ αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ.
37′ ΓΚΟΟΟΛΛΛ για την ΑΕΛΚ. Μετά από γέμισμα του Βαλλιού, η μπάλα έφτασε στον Αναστασιάδη μέσα στη μεγάλη περιοχή που έπιασε γυριστό σουτ και άνοιξε το σκορ.
39′ Κίτρινη κάρτα στον Χουάνμα για σκληρό φάουλ κοντά στο κέντρο.
45΄ Φάουλ του Μπαικαρά στον Ναβάρο, και κίτρινη κάρτα, Καλή ευκαιρία για την ΑΕΛΚ. Ο Ναβάρο το εκτελεί αλλά η μπάλα βρίσκει στο τοίχος και απομακρύνεται
Ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη
Έναρξη Β” ημιχρόνου

49′ Κάθετη μπαλιά του Τζάννη προς τον Φονσέκα, βγαίνει έγκαια ο Χογκ και μπλοκάρει τη μπάλα
51′ Πρώτη Αλλαγή για τον Πανθρακικό, ο Καθάριος παίρνει τη θέση του Μπαικαρά
58′ Δεύτερη αλλαγή, ο Χασομέρης στη θέση του Κάσες
62′ Ωραία συνεργασία Ναβάρο-Χουάνμα από αριστερά, ο Χουάνμα κινείται προς την περιοχή, σουτάρει αλλά η μπάλα κοντράρει.
65′ ΓΚΟΟΛΛΛ για την ΑΕΛΚ, ατομική ενέργεια του Μανούσου από δεξιά, συγκλίνει φέρνοντας τη μπάλα στο αριστερό σουτάρει και κάνει το 2-0 για την ΑΕΛΚ.
67′ Ευκαιρία για τον Πανθρακικό. Σουτ του Νίκολας από καλή θέση, η μπάλα κοντράρει στην πλάτη του Αναστασιάδη και καταλήγει κόρνερ.
71΄ Ευκαιρία για τον Πανθρακικό, σέντρα από αριστερά, η μπάλα φτάνει στον Τζάννη που σουτάρει, αλλά ο Χογκ κρατάει ξανά ανέπαφη την εστία του.
75′ Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΛΚ, ο Μπαρέρα παίρνει τη θέση του Λεοζίνιου που αποχωρεί ενώ τον αποθεώνει όλο το γήπεδο.
82′ Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΛΚ, ο Πιπίνης παίρνει τη θέση του Ναβάρο
82′ Αλλαγή και για τον Πανθρακικό ο Αραμπά παίρνει τη θέση του Νίκολας.
85′ Τρίτη αλλαγή για την Καλλονή, ο Κύπρου παίρνει τη θέση του Χουάνμα.


Αναβολή όλων των αγώνων!

Κατόπιν απόφασης του Γιάννη Ανδριανού, αναβάλλονται όλοι οι αγώνες της προσεχούς αγωνιστικής, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη!

Ο άτυχος οπαδός του Εθνικού που τραυματίστηκε στην Κρήτη, στην αναμέτρηση με τον Ηρόδοτο, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (29/9), γράφοντας μια ακόμα μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, λοιπόν, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το πότε θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες που θα αναβληθούν.

Οι διοργανώσεις που επηρεάζονται είναι οι εξής:

Η 6η αγωνιστική της Super League
Το Κύπελλο του μπάσκετ (Άρης - ΑΕΚ, Απόλλων Πατρός Κόροιβος Αμαλιάδας)
-Η 3η αγωνιστικής της Γ' Εθνικής Ποδοσφαίρου
-Η 2η αγωνιστική του χάντμπολ

Η ανακοίνωση του Ανδριανού: 


«Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού αναβάλλονται όλοι οι επίσημοι αγώνες των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής».