Συναγερμός από φωτιά πάνω από το στρατοπέδο ¨Κυριαζή¨ (ΦΩΤΟ)

Συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι στην Πυροσβεστική υπηρεσία Μυτιλήνης, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε πάνω πλησίον στρατοπέδου ¨Κυριαζή¨λίγα μέτρα από την χωματερή Μυτιλήνης στην Παγανη.


Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή.

Τη φωτιά, αντιλήφθηκαν κάτοικοι της περιοχής, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος σύμφωνα με πληροφορίες πυροσβεστικά οχήματα με πεζοπόρο τμήμα αλλά και τα 2 αεροπλάνα πετζετελ που εδρεύουν στην Μυτιλήνη

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγες ώρες μετά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει σβηστεί πλήρως αλλά παραμένουν στο σημείο άνδρες και όχημα της πυροσβεστικής για τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Παγανή, πλησίον στρατοπέδου ¨Κυριαζή¨ από άγνωστη αιτία. Από την πυρκαγιά κάηκαν οκτώ (8) στρέμματα δασικής έκτασης. Ώρα έναρξης του συμβάντος 13:35 της 29-07-2014  και ώρα ελέγχου 22:10 της ίδιας ημέρας. Στο συμβάν έλαβαν μέρος πέντε (5) οχήματα της Υπηρεσίας μας με δέκα (10) άνδρες, πεζοπόρο τμήμα επτά (7) ατόμων , δύο (2) Α/Φ PZL κι ένας (1) εθελοντής. Tο έργο της πυρόσβεσης συντόνιζε ο Δ/κτης της Π.Υ. Μυτιλήνης Πυρ/χος Ελευθεριάδης Ελευθέριος.  Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.