ΣΟΚ: Κλείνουν την Τετάρτη ΟΛΕΣ οι καφετέριες στην Προκυμαία Μυτιλήνης;- Καταστροφικός ο νέος νόμος για τις καφετέριες

Μετά από έναν πολύ κακό χειμώνα στην Μυτιλήνη οπού μαγαζιά κρατήθηκαν ανοιχτά με νύχια και με δόντια λόγω των μειωμένων εσόδων, έρχεται ο καταστροφικός νόμος που ορίζει ότι μετά από τρεις μηνύσεις όλα τα μαγαζιά θα σφραγίζονται.  


Αυτό φαντάζει άδικο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκατοντάδες άτομα που εργάζονται να χάσουν μεροκάματα. 

Στις 3 μηνύσεις κλείνουν τα μαγαζιά από την αστυνομία… Τα μαγαζιά της προκυμαίας Μυτιλήνης σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν είδη τρεις συστάσεις και μάλιστα  πριν λίγες ημέρες κλιμάκιο της αστυνομίας έκανε την εμφάνιση του σε όλα τα καφέ στην προκυμαία Μυτιλήνης μοιράζοντας το αγγελτήριο του λουκέτου. Όπως μάθαμε από τους καταστηματάρχες την Τέταρτη αναμένεται να εφαρμοστεί ο νόμος από την αστυνομία και να σφραγιστούν τα καταστήματα. Αύριο πάντως οι καταστηματάρχες θα έχουν συνάντηση με τους αρμόδιους με σκοπό να μην εφαρμοστεί ο νόμος και σφραγιστούν οι καφετέριες μέσα στην καλοκαιρινή σαιζόν.

Την περασμένη Παρασκευή αυτό που ορίζει ο νόμος το αντικρίσαμε και εμείς κάνοντας μια βόλτα από το opening που έκανε η Plaz in the city στα Τσαμακια. Στην Plaz επικρατούσε το αδιαχώρητο από νωρίς για το grand opening. Περίπου στις 12 έκανε την εμφάνιση της η αστυνομία με περιπολικό, εκεί συνομιλώντας με τον ιδιοκτήτη του είπε να χαμηλώσουν την μουσική «λογικά» μετά από καταγγελία κατοίκου της περιοχής. Στις 2:30 η αστυνομία ξανά ηρθε και επέβαλε στον ιδιοκτήτη να κλήση πλήρως την μουσική και το μαγαζί γιατί έχει παρέλθει το ωράριο που ορίζει ο νόμος. Εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα της Plaz επικρατούσε το αδιαχώρητο και οι θαμώνες έφευγαν στεναχωρημένοι για το πρόωρο τέλος της διασκέδασης του;.

Το πρόβλημα των καταστημάτων της προκυμαίας σχετικά με το νόμο έχει να κάνει με το ωράριο καθώς μέσα στο κατακαλόκαιρο ο νόμος τους επιτρέπει τα μαγαζιά να κλείνουν 01.00 τα ξημερώματα τις καθημερινές και 02.00 τα Σαββατοκύριακα. 

Ιδιοκτήτης καφέ στην προκυμαία είπε στο lesvospost.com «Σε μια τόσο δύσκολη για όλους εποχή, είναι άδικο να χάσουν άνθρωποι τη δουλειά τους και επιχειρηματίες νομοταγείς να δουν τα μαγαζιά τους να κλείνουν. Δεν είναι λογικό η χώρα να πλήττεται από τόσο μεγάλα ποσοστά ανεργίας και να θεσπίζονται νόμοι "εχθρικοί" απέναντι στα μαγαζιά.»

Η εφαρμογή του νόμου δε θα γίνεται από τον δήμο αλλά από το αστυνομικό τμήμα όπου θα γίνονται οι καταγγελίες που συνήθως είναι ανώνυμες και θέλουν μόνο το κακό των επιχειρήσεων. 


Αναμένουμε την συνέχεια και το πως θα αντιδράσει και η αστυνομία που όλο αυτό το διάστημα συνεργάζεται άψογα με τους επιχειρηματίες....