Ρεπορτάζ L.P: Η Λέσβος γιόρτασε την πρωτομαγιά στην ύπαιθρο (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ελλάδα η Πρωτομαγιά έχει γίνει συνώνυμη με την αργία και τις αποδράσεις στην εξοχή, αφού εκτός όλων των άλλων, είναι και γιορτή της φύσης.  

Με εξορμήσεις στην εξοχή και με άφθονο φαγητό και ποτό γιόρτασαν την πρωτομαγιά οι Λέσβιοι.

Παρόλο τον άσχημο καιρό που επικρατούσε από το πρωί στην Μυτιλήνη και σε πολλά μέρη του νησιού μας, άνθρωποι όλων των ηλικιών βγήκαν στην ύπαιθρο για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.

Εκατοντάδες κόσμου με φορητές ψησταριές, εφοδιασμένοι με φαγητά και ποτά τίμησαν δέοντος το έθιμο της Πρωτομαγιάς στην ύπαιθρο.

Από νωρίς το πρωί οι φωτιές άναψαν σε όλα τα γνωστά υπαίθρια στέκια της Λέσβου, ενώ τα βαρελότα και τα τραγούδια, κυρίως δημοτικά, δονούσαν την ατμόσφαιρα.

Το κρασί και η μπίρα, απαραίτητα συνοδευτικά στη διαδικασία του ψησίματος.

Τα συνήθη σημεία όπως η Αχλαδερη βούλιαξαν από κόσμο και όλοι θέλησαν να βγουν για λίγο έξω στην εξοχή και να ξεχάσουν τα προβλήματα τους.

Βεβαία την τιμητική του και φέτος είχε το beach Café-bar congas στον Μολυβο Λέσβου, όπου ήταν κατάμεστο από κόσμο έως πολύ αργά το βράδυ. Επίσης και όλα τα beach bar που έκαναν χτες opening ήταν γεμάτα και στην Μυτιλήνη.

Το
LesvosPost.com βρέθηκε στο πανέμορφο δάσος της Αχλαδερης, και αφού γιόρτασε την πρωτομαγιά με παραδοσιακό τρόπο και όλη την ομάδα του, κατέγραψε τα παρακάτω πλανά από τον κόσμο που διασκέδαζε. Φυσικά δεν έλειψε και το έθιμο της κούνιας.



Υποστήριξη- Ρεπορτάζ Αθήνα Τραχείλου (Ρεπόρτερ- Υποστήριξη LesvosPost.com)

Στεφάνου Γεώργιος - Συμεών Παραθυράς







Στεφάνου Γεώργιος - Συμεών Παραθυράς