Μαζική αντιφασιστική πορεία στην Μυτιλήνη…. με μικροεπεισόδια και ΜΑΤ (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 500 αντιφασίστες και αντιφασίστριες ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης από την πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη μια μαζική, πολύ δυναμική πορεία ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής.


Να τονίσουμε ότι στην πορεία σημειώθηκαν επεισόδια στη Μυτιλήνη, στην οδό Ικτίνου και Βουρνάζων, όπου κατέληξε η πορεία.

Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε η κεφαλή της πορείας στο σημείο όπου είχαν παραταχθεί, από νωρίς, οχήματα και διμοιρίες των ΜΑΤ, έχοντας αποκλείσει το δρόμο προς τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στο ύψος της Ικτίνου.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τους διοικητές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, όπου να τονίσουμε πως ήταν καθοριστική η παρέμβαση τους και μπράβο τους, καθώς και τις δυο φορές που επιχείρησαν οι διαδηλωτές να κάνουν «ντου» στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής οι δυο διοικητές αποσόβησαν τα χειρότερα, βάζοντας κυριολεκτικά χωρίς στολή ΜΑΤ κτλ, το σώμα τους μπροστά από τους διαδηλωτές. Παρόλα αυτά εκσφενδονίστηκαν πέτρες και νεράντζια προς τους αστυνομικούς, αλλά και 2-3 άτομα προσπάθησαν να τους προπηλακίσουν χτυπώντας τους με τις σημαίες.

Εκτεταμένες ζημίες προκλήθηκαν  στα παράθυρα των γραφείων της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης και σε παρακείμενα παράθυρα άλλων γραφείων από ρίψεις πετρών, νεραντζιών και μαύρης μπογιάς.


Στη συνέχεια αποκλιμακώθηκε η ένταση και επετράπη η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

Η πορεία ξεκίνησε, νωρίς το απόγευμα, από την πλατεία Σαπφούς, όπου ήταν σε εξέλιξη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιούσε το Αντιφασιστικό Συντονιστικό Λέσβου.

«Ποτέ ξανά φασισμός», «Ο Παύλος ζει, διαλύστε τους ναζί», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στο συλλαλητήριο, ενώ στην πλατεία Σαπφούς, από όπου ξεκίνησε η μεγάλη πορεία, υπήρχαν πάνω από 500 άτομα.

Να τονίσουμε επίσης ότι σύμφωνα με την Αστυνομία τα γραφεία της Χρυσής Αυγής θα φρουρούνται.

ΔΕΙΤΕ το αποκλειστικό βίντεο και πλάνα από την πορεία και τα επεισόδια