Το LesvosPost.com στην Πάτρα για το Πατρινό Καρναβάλι 2014 (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Το καρναβάλι τελείωσε και οι μάσκες έπεσαν... Με ένα φαντασμαγορικό show και χιλιάδες πυροτεχνήματα αποχαιρέτησαν χιλιάδες Πατρινοί και επισκέπτες το Πατρινό Καρναβάλι 2014!


Ο βασιλιάς καρνάβαλος ντυμένος Μέρκελ κάηκε, έτσι για να μάθει να ταλαιπωρεί εμάς τους Έλληνες και το Πατρινό καρναβάλι έστειλε το δικό του μήνυμα στο μνημόνιο και στην τρόικα της Ευρώπης.

Οι ημέρες γλεντιού, δημιουργίας και χαράς τελείωσαν στο μώλο της Πάτρας με την παραδοσιακή καύση του ομοιώματος του βασιλιά Καρνάβαλου!

Οι εμπειρίες του χτες συνάντησαν μαγικά την προσμονή του αύριο διατηρώντας άσβεστη την καρναβαλική σπίθα στην καρδιά μας.

Η νύχτα του Σαββάτου, η μεγαλύτερη νύχτα του Πατρινού Καρναβαλιού είχε έντονο χρώμα μετατρέποντας την Πάτρα σε ένα απέραντο πάρτυ, από τα πιο εκκωφαντικά και αξέχαστα για χιλιάδες Πατρινούς και επισκέπτες, που παρακολούθησαν την εντυπωσιακή νυχτερινή παρέλαση από τα πεζοδρόμια της Κορίνθου, την πλατεία Γεωργίου και τα μπαλκόνια καθόλο το μήκος της διαδρομής από τη Γούναρη έως την Κολοκοτρώνη.

Η μοναδική όμως εμπειρία ήταν αυτή για τους χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετείχαν και μετέδωσαν το αστείρευτο κέφι, τη δυναμική τους παρουσία, τις ευρηματικές ιδέες και εμπνεύσεις τους, τον παλμό και το πάθος τους κάνοντας όλη την πόλη να χορεύει σε καρναβαλικούς ρυθμούς και αποδεικνύοντας ότι το Πατρινό Καρναβάλι είναι εγγεγραμμένο μόνιμα και ανεξίτηλα στο DNA τους.

Μια ανεξάντλητη πλημμυρίδα κεφιού, αυθορμητισμού, αμεσότητας, δημιουργίας, χαράς, σάτιρας και ανατροπής που παρέσυρε τις όποιες ανασφάλειες και τους φόβους της καθημερινότητας και απέδειξε ότι η μεγάλη υπεροχή της πόλης και του Καρναβαλιού της είναι οι τοπικές δυνάμεις, η νεολαία και οι πολίτες της, που, όταν αναλάβουν δράση, μπορούν να διώξουν όλα τα γκρίζα σύννεφα της κρίσης.
Η συμμετοχή φέτος είχε τα χαρακτηριστικά μιας γενικευμένης ανταπόκρισης στο κάλεσμα της χαράς και του Πατρινού Καρναβαλιού. Ο κόσμος είχε την ανάγκη να δραπετεύσει από τα άγχη, να ξεδώσει και να το ρίξει έξω. Και το έκανε με τον πιο ηχηρό τρόπο παραμερίζοντας το κλίμα φόβου από την οικονομική κρίση, και αντιπροτείνοντας τη λυτρωτική διέξοδο του απτόητου κεφιού, της χαράς της ζωής, της γιορτής και της αισιοδοξίας. Με τον πιο φυσικό και αυθόρμητο τρόπο η πόλη γέμισε χαμόγελα, θετική ενέργεια και ελπίδα.

Οι φετινές στολές στο μεγαλύτερο μέρος τους χαρακτηρίστηκαν από πρωτοτυπία, φαντασία, εκτυφλωτικά χρώματα, σατιρικό πνεύμα, αισθητική και ποιότητα. Σε συνδυασμό μάλιστα με το ανεξάντλητο κέφι και την αμείωτη καρναβαλική διάθεση, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα, που μετέδωσε τον αυθεντικό παλμό της εξωστρέφειας και της διασκέδασης. Επίσης πρέπει να υπογραμμίσουμε και τα ευρηματικά θέματα και τίτλους των πληρωμάτων που έκαναν τη διαφορά. Παρότι σε μεγάλο βαθμό ήταν εμπνευσμένα από την κρίση, τα πληρώματα και οι Πατρινοί απέδειξαν ότι δεν πτοούνται από αυτή.

Πάνω από 30.000 καρναβαλιστές, σε ένα "ποτάμι" χρωμάτων, κεφιού και διάθεσης
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής λίγη ώρα πριν από τις 7 το βράδυ.
Ο Θεός είναι με το Πατρινό Καρναβάλι και το κέφι, η διάθεση, το ποτάμι των παραπάνω από 30. 000 καρναβαλιστών που ξεχύθηκε στους δρόμους της Πάτρας στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής κράτησε μακριά τη βροχή και βοήθησε τα 125 πληρώματα στο να παρελάσουν και να σκορπίσουν με τον ενθουσιασμό τους το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα.

Το κορυφαίο γεγονός του Πατρινού Καρναβαλιού, του πιο ξακουστού και μεγαλύτερου καρναβαλιού της Ελλάδας ολοκληρώθηκε και κράτησε παραπάνω από 4,5 ώρες. Σε αυτό πρωταγωνίστησαν για ακόμα μία φορά τα πληρώματα που με την φαντασία τους και την καρναβαλική τους έμπνευση, έδειξαν ότι το καρναβάλι της Πάτρας θα είναι για πάντα ζωντανό, γεμάτο φως.

Στολές ευφάνταστες από το σύνολο των πληρωμάτων, στολές που φέτος ξεχώρισαν για την ποικιλία των σχεδίων  τους και των χρωμάτων τους, σε όλα τα είδη του καρναβαλικών πληρωμάτων. Από το σατυρικό κομμάτι μέχρι και το καλλιτεχνικό και από το καλλιτεχνικό μέχρι και το κωμικό και από το κωμικό μέχρι και του πιο εμπορικού.

Κοινό τους χαρακτηριστικό η πρωτοτυπία των σχεδίων, τα καρναβαλικά χρώματα και τα άρωμα της νιότης που οι Πατρινοί καρναβαλιστές μοίρασαν με το κέφι τους σε όλη την Ελλάδα.

Και του χρόνου…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γεώργιος Στεφάνου
ΦΩΤΟ: Ευστράτιος Στεφάνου
Ανταπόκριση από Πάτρα Ευστράτιος Στεφάνου

H LesvosPost TV βρέθηκε στην έναρξη του καρναβαλιού με την βοήθεια του ανταποκριτή μας στην Πάτρα Στρατή Στεφάνου και σας παρουσιάζει αποκλειστικές Φωτογραφίες.

Δείτε όλη την νυχτερινή παρέλαση!

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2014 ''alpha''