Νίκος Σηφουνάκης «Είχα λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα υπήρχε κάποιο σχετικό νομοσχέδιο για τον Καλλικράτη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης σχετικά με το θέμα του Καλλικράτη και τη γνωστή ιστορία για το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου.


Στις δηλώσεις τόνισε: «Τους τελευταίους 6 μήνες δραστηριοποιήθηκα για το θέμα του Καλλικράτη και στο πλαίσιο αυτό συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον Αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο. Είχα λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα υπήρχε κάποιο σχετικό νομοσχέδιο για τον Καλλικράτη αλλά είδα δύο νομοσχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική αναφορά Έτσι αποφάσισα να καταθέσω την σχετική τροπολογία σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης»

Ο κος Σηφουνάκης αφού έκανε ένα απολογισμό για τις πράξεις του με θέμα την διάσπαση του Δήμου Λέσβου, μας εξήγησε γιατί χθες δεν έγινε δεκτή η τροπολογία του από τον Υπουργό Δημόσιας τάξης κο Ν. Δενδια.

Ο κος Σηφουνακης τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες για την διάσπαση του Δήμου αλλά πλέον όλα εξαρτώνται από τον Υπουργό Εσωτερικών κο Μιχελάκη που φυσικά ο ίδιος είναι κάθετα αντίθετος με την σχετική τροπολογία.

Ο Βουλευτής επέρριψε ευθύνες σε κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την αρνητική τους στάση, ενώ μίλησε και για την θετική στάση των βουλευτών Λέσβου της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν γίνεται η τοπική οργάνωση Λέσβου να είναι υπέρ και η τοπική οργάνωση Ρόδου να είναι κατά.

Μάλιστα έθεσε το ερώτημα γιατί να μην ψηφιστεί αυτή η τροπολογία(εξηγώντας την) η οποία είναι ουσιαστική και είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο. Όλο αυτά τα θέματα πρέπει να λυθούν, τόνισε. Τελειώνοντας, είπε την ουσιαστικότερη φράση η οποία δείχνει το πρόβλημα αλλά και τον δρόμο για την ψήφισης της τροπολογίας Σηφουνάκη, ότι οι «βολεμένοι» του Καλλικράτη δεν μπορούν να κατανοήσουν τους υπολοίπους.  



Δείτε στο αποκλειστικό βίντεο του LesvosPost.com όλη την συνέντευξη, φυσικά εκτός του radiolesvosnews.gr που υπάγεται στο TVM η μοναδική ιστοσελίδα που βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου ήταν το LesvosPost.com.