ΤΩΡΑ: Νεκρό δελφίνι στο Φανάρι της Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Νεκρό δελφίνι ανέσυραν επιχειρηματίες στο Φανάρι Μυτιλήνης με τους  περιοίκους να μένουν έκπληκτοι, συγκλονισμένοι και προβληματισμένοι.


Το θαλάσσιο ζώο, σύμφωνα με πληροφορίες και όπως βλέπετε στις φωτογραφίες , έφερε τραύματα από τα οποία προκύπτει πως κατά πάσα πιθανότητα μπλέχτηκε σε δίχτυα και ν' απομακρύνθηκε με μάλλον βίαιο τρόπο..

Να τονίσουμε ότι παρόλο που ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στην περιοχή και το άψυχο σώμα του δελφινιού παραμένει στην γλίστρα των επαγγελματιών ψαράδων της Μυτιλήνης στο Φανάρι.

Όπως μας ενημέρωσε ο κος Ανδριανης στα ανοιχτα φαίνεται αυτήν την στιγμή να περιτριγυρίζει το ταίρι του ψάχνοντας για το νεκρό δελφίνι.

Το συγκεκριμένο είδος δελφινιού προτιμά τις ακτές και γι αυτό είναι το πιο γνωστό στον άνθρωπο. Πολύ σπάνια θα το συναντήσουμε στα ανοιχτά ή στα πολύ βαθιά νερά. Τους αρέσει να ακολουθούν τα πλοία στα ταξίδια τους και κολυμπούν πολύ γρήγορα και μπορούν να ξεπεράσουν με ευκολία τα 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Το είδος αυτό απαντάται σε όλες τις Μεσογειακές ακτές. Σε ορισμένες περιοχές μπορούν να σχηματιστούν κοπάδια με περισσότερα από 100 ζώα. Τρέφεται με ψάρια που σχηματίζουν κοπάδια, όπως σαρδέλες, σκουμπριά, ρέγκες και κυνηγά κατά ομάδες.

Αποκτά βάρος μέχρι 400 κιλά και έχει μήκος από 1,80 έως 4 μέτρα. Το χρώμα της κοιλιάς του ρινοδέλφινου ποικίλλει από ανοικτό γκρίζο έως άσπρο ή ροζ-άσπρο, η πλάτη του είναι γκριζόμαυρη και τα πλευρά του σχεδόν ομοιόμορφα γκρίζα. Το ραχιαίο του πτερύγιο είναι τριγωνικό και μυτερό στην άκρη, εκτεινόμενο σαφώς προς τα πίσω.

Δεν πρόκειται για κάτι το σπάνιο για την περιοχή, μιας και κατά καιρούς έχουν σημειωθεί αντίστοιχα περιστατικά με τον θάνατο των δελφινιών να αποδίδεται είτε σε παθολογικά αίτια είτε να αποδίδεται σε τραυματισμούς μέσα στα θαλασσινά νερά είτε από ψαράδες είτε από άλλους παράγοντες. 

*Οι φωτογραφίες είναι από τον  ιδιοκτήτη επιχείρησης στο Φαναρι  κ Ανδριανη που ήταν απο τους πρώτους μάρτυρες που ειδοποίησαν τις αρχές για το συμβάν.