Τζάμπα ήττα η ΑΕΛΚ στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-1 (BINTEO,ΦΩΤΟ)

Η Καλλονή προηγήθηκε με τον Περόνε και ο "Δικέφαλος" ισοφάρισε με τον Βούκιτς. Λυτροτης ηταν ο Ευθύμης Κουλούρης, που μετά το Κύπελλο, έκανε ντεμπούτο με γκολ και στο πρωτάθλημα και χάρισε την όγδοη νίκη-ανατροπή φέτος στον ΠΑΟΚ.


ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Κατσικάς, Βίτορ, Κίτσιου, Μαντούρο, Νίνης, Μάρτενς (Στοχ 57'), Σαλπιγγίδης, Ολίσε (Βούκιτς 46'), Χούσεν (Κουλούρης 69')

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Μάππας, Χωριανόπουλος, Ποντανί, Βάλιος, Ζακουανί, Κειτά (Σιλιγαρδάκης 67'), Φουρλάνος (Νιαμπούγιου 59'), Μανούσος, Καλτσάς, Λεοζίνιο, Περόνε (Γκαρσία 79')

Γκολ: Βούκιτς 74', Κουλούρης 84'-Περόνε 36'

Ανάλυση αγώνα

Με πολλές αλλαγές στην αρχική του 11αδα παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Καλλονή ελέω Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Γεωργιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Γιακουμή κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Σπυρόπουλος, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Κατσικάς. Στην μεσαία γραμμή οι Μαντούρο, Νίνης και Μάρτενς, ενώ στην επίθεση ήταν οι Χούσεν στην κορυφή και Σαλπιγγίδης και Ολίσε στις πτέρυγες.

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Καλλονή με τον Μάππα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Χωριανόπουλος και αριστερά ο Ποντάνι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βάλιος και Ζακουάνι. Αμυντικά χαφ οι Κειτά και Φουρλάνος με τον Λεοζίνιο στον άξονα. Στις πτέρυγες οι Μανούσος και Καλτσάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Περόνε 
Ο ΠΑΟΚ που ήταν αλλαγμένος κατά τα 7/10 δυσκολεύτηκε απέναντι στην Καλλονή που πήγε το παιχνίδι εκεί που το ήθελε. Δηλαδή σ’ ένα αργό τέμπο. Η ομάδα της Καλλονής πρόσεχε περισσότερα τα νώτα της δίνοντας χώρο στον Δικέφαλο. Οι Θεσσαλονικείς όμως είχαν δυσκολίες στο να δημιουργήσουν παιχνίδι, αλλά και να μεταφέρουν την μπάλα στον Χούσεν. 


το πρώτο ημίχρονο, αν και ήταν πίσω στο σκορ ο ΠΑΟΚ υπερείχε της Καλλονής, η οποία κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη ουσιαστικά φάση που έγινε επικίνδυνη. Οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Λεοζίνιο ο οποίος έβγαλε τον Περόνε τετ α τετ με τον Γιακουμή, τον οποίο ξεπέρασε ο Αργεντινός αρχικά και στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 στο 36ο λεπτό.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά από την αρχή, αλλά μέχρι το 20’ προσπαθούσαν να σκοράρουν μόνο με μακρινά σουτ. Από το δοκάρι του Σαλπιγγίδη και μετά ανέβηκε ο ρυθμός του ματς σταδιακά. Από το 32 μέχρι το 39 έγιναν τέσσερις φάσεις. Δύο για τον ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη και πάλι, και μία με τον Σπυρόπουλο, ο οποίος αιφνιδίασε τον Μάππα με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ σε αυτή των γηπεδούχων μπήκε το μοναδικό γκολ του πρώτου μέρους.

Επιπλέον, από τις φάσεις και την κατοχή (57%-43%) ο ΠΑΟΚ είχε και επτά κόρνερ στο πρώτο μέρος.

Η Καλλονή ήταν ακίνδυνη και στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη να ελέγχουν τον ρυθμό του ματς και να έχουν τις ευκαιρίες, αλλά τα χάλαγαν στην τελική φάση. Η είσοδος του Στοχ στο ματς ανέβασε και άλλο την απόδοση του ΠΑΟΚ, με τον Σλοβάκο να δίνει ενέργεια, ενώ και τα στημένα του ήταν κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα σε ένα από αυτά ο Χούσεν έχασε μοναδική ευκαιρία, πιάνοντας την κεφαλιά, αλλά σχεδόν πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Μάππας.

Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 73’ ύστερα από το γύρισμα του Σπυρόπουλου και το κακό διώξιμο του Βάλιου, με τον Βούκιτς να εκτελεί, σημειώνοντας το έβδομο του γκολ στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, η Καλλονή οπισθοχώρησε και άλλο και ο «Δικέφαλο» να ανεβάζει την πίεση περισσότερο και δικαιώθηκε στο 84' με το γκολ του Κουλούρη. Στις καθυστερήσεις η Καλλονή ήρθε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ναμπούγιου έκανε αδύναμο σουτ μέσα από την περιοχή. 


Βίντεο από την PAOK TV