Μαζικό συλλαλητήριο απ όλους τους φορείς για πρώτη φορά στην Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου 1500 Λεσβίοι συμμετείχαν στο Παλλεσβιακό συλλαλητήριο για την υγεία που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο κέντρο της Μυτιλήνης.


Στις 7.00 το απόγευμα, στην γεμάτη πλατεία Σαπφούς ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρόεδρο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Στρατής Αντώνας, ακολούθησαν οι ομιλίες του Προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νίκου Χρυσάφη, του Γραμματέα της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου Στρατή Παυλή, του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Φώντα Αυγερινού και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Παναγιώτη Προβέντζα. Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, ξεκίνησαν την πορεία από την πλ. Σαπφούς, και μέσα από τον δρόμο της προκυμαίας, μπήκαν στην οδό Ερμού και κατευθύνθηκαν στο ΙΚΑ Μυτιλήνης.

Το συλλαλητήριο κάλεσαν το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ και πολλά άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

Στη συγκέντρωση το παρόν έδωσε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής,  και οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ΝίκηΤσιριγώτη, υποψήφια δήμαρχος Δήμου Λέσβου και ο Ηρακλής Κουντουρέλλης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου.
αλλά και ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. Εντεταλμένο Σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Θερμής, Σωτήρη Μαρινάτο, τον Πρόεδρο της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε. Εντεταλμένο Σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, Αριστείδη Ταξείδη.

Με το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Μυτιλήνη, τα σωματεία αποφάσισαν να προχωρήσουν με κοινό βηματισμό, αφήνοντας κατά μέρους κομματικές διαφορές για να υπερασπιστούν τη δημόσια υγεία. Το λέει κι ο σοφός λαός: Υγεία πάνω απ’ όλα!

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα της LesvosPost.com WEB TV- Σε λίγο το βίντεο με τις ομιλίες

Επιμέλεια Στεφάνου Γεώργιος
Βίντεο-Μοντάζ Δημήτρης Μαλλιαρός

Παραγωγή LesvosLive.gr, plomarinews.gr