Ρεπορτάζ L.P: Ένα «εντός»-εκτός έδρας παιχνίδι ΑΕΛΚ-ΟΦΗ (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Το LesvosPost.com σε συνεργασία με το Plomarinews.gr  για μια ακόμα φορά πρωτοπόρησαν καθώς σας μετέφεραν τον παλμό του αγώνα κυπέλλου ΑΕΛΚ-ΟΦΗ ζωντανά από το ΟΑΚΑ με γραπτή περιγραφή λεπτό προς λεπτό.


Δυστυχώς η ΑΕΛΚ γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από τον ΟΦΗ μέσα στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας 2013 - 2014. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΏ την ανάλυση του αγώνα και το live του αγώνα)

Ρεπορτάζ από τις κερκίδες…

ΕΝΤΟΣ; Η μάλλον εκτός;

Αποκαρδιωτική η προσέλευση της «άλλης μιας Λέσβου», που ζει στο λεκανοπέδιο, στον αγώνα τής ΑΕΛΚ με τον ΟΦΗ.

Παράλληλα με τη Λέσβο που καμαρώνει, χαίρεται, πανηγυρίζει, γεμίζει τις καφετέριες για να δει τα ματς της Καλλονής, υπάρχει ακόμη μία. Αυτή η Λέσβος που ζει στο λεκανοπέδιο Αττικής και χτες Πέμπτη έδειξε να αδιαφορεί, γυρνώντας την πλάτη επιδεικτικά στην ομάδα του νησιού, στον αγώνα της με τον ΟΦΗ. Κι όμως, μόνο αν αυτή η άλλη μία Λέσβος που ζει στην Αθήνα ενεργοποιηθεί και στηρίξει σθεναρά την ΑΕΛΚ, μπορεί να κερδηθεί το στοίχημα. 

Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε επικαλεστεί το γεγονός ότι στο λεκανοπέδιο κατοικεί άλλη μία Λέσβος, με συμπατριώτες μας που αναγκάστηκαν μεν από τη ζωή να ζήσουν μακριά από το νησί μας, ποτέ όμως δεν έπαψαν να το σκέφτονται και να το αγαπούν. Ενισχυτικά, πάμπολλα συντοπίτικα σωματεία, λιγότερο ή περισσότερο δραστήρια, συντηρούν και δυναμώνουν την επαφή με τη γενέτειρα, ενώ είναι αρκετά σημαντικός και ο συντονισμός της δράσης τους από τη δραστήρια Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ).

Είναι λοιπόν αρκετά περίεργο το γεγονός ότι η άνοδος μιας λεσβιακής ομάδας στη Super League, που αντικειμενικά προβάλλει το νησί και δημιουργεί αισθήματα υπερηφάνειας στους απανταχού Λέσβιους, δε συνοδεύεται - τουλάχιστον τώρα στην αρχή - από αυξημένη παρουσία και συμπαράσταση των συντοπιτών στην Αττική.
Είναι άραγε θέμα αδιαφορίας των Μυτιληνιών της Αθήνας; Μήπως είναι μύθος το ισχυρό δέσιμο με τη γενέτειρα και τις δραστηριότητές της; Είναι μήπως θέμα ελλιπούς επικοινωνιακής πολιτικής των ανθρώπων της ομάδας; Φταίνε μήπως και τα μέσα επικοινωνίας της Λέσβου που δεν έχουν αναδείξει αρκετά το θέμα και δεν προσπάθησαν να κινητοποιήσουν επαρκώς τους Λέσβιους της διασποράς, για ένα θέμα που εξ αντικειμένου μπορεί να βοηθήσει το νησί και την προβολή του;
Αυτοί που πάνε στο γήπεδο, και στη Λέσβο, και στην Αθήνα, είναι οι Καλλονιάτες κι όχι οι Μυτιληνιοί. Σε απόδειξη του ισχυρισμού μου, σας καταθέτω το επιχείρημα ότι ενώ έχουν δημιουργηθεί σύνδεσμοι φιλάθλων στην Αθήνα, ακόμη και στη Μελβούρνη, δεν υπάρχει ακόμη στη Μυτιλήνη επίσημα. Οι Μυτιληνιοί δεν αγαπάνε ακόμη την ομάδα, για αυτό και δεν τη λένε Καλλονή, αλλά μόνο ΑΕΛΚ. 

Τα πλάνα που έδειξε για ακόμα μια φορά η TV με τις άδειες «παγωμένες» κερκίδες του ΟΑΚΑ μας κάνει ρεζίλη πανελλαδικός.

Είναι δυνατόν να είναι περισσότεροι φίλαθλοι του ΟΦΗ από της ΑΕΛΚ;;;

Και όμως είναι……

Η αποκατάσταση του γηπέδου είναι σαφώς το πρώτο μέλημα, το οποίο πρέπει να τρέξουν η Περιφέρεια και ακόμα και ο Δήμος που κακήν κακός έβγαλε την ουρά του απ έξω.  Πέραν τούτου όμως, η ομάδα χρήζει τόσο οικονομικής όσο και ηθικής στήριξης από όλους τους τοπικούς φορείς για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές επιβαρύνσεις των αναγκαστικών μετακινήσεών της, λόγω έλλειψης κατάλληλου γηπέδου, αλλά και στην αποκαρδιωτική δοκιμασία της να παίζει με άδειες κερκίδες, λόγω έλλειψης των φιλάθλων της.

Στα επίσημα…

Στο γήπεδο βρέθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, η κοπέλα του Γ. Σιδερακη Νεσχαν Μουζαλιμ ήταν και πάλι εκεί όπως επίσης βρέθηκαν και άλλα γνωστά άτομα. Στο γήπεδο βρέθηκε για ακόμα μια φορά και ο πρώην υπεύθυνος τύπου της ΑΕΛΚ Στράτος Σεφτελης.
Ο Δ/ντης του LesvosPost.com
Στα δημοσιογραφικά

Να τονίσουμε ότι στο γήπεδο υπήρχαν μόνο «3» τοπικοί δημοσιογράφοι ο τοπικός δημοσιογράφος-ανταποκριτής του sport-fm Γ.Σ, ο Δ/ντης του plomarinews.gr Δ. Μαλλιαρος και ο Δ/ντης του LesvosPost.com Γεώργιος Στεφάνου. 

Επιμέλεια κειμένου Στεφάνου Γεώργιος (Δ/ντης LesvosPost.com)

Με πληροφορίες από Εφημερίδα Εμπρός


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΛΑΝΑ που καταγράψαμε και ερωτηθείτε γιατί να πληρώνει ο πρόεδρος της ΑΕΛΚ τα έξοδα εφόσον δεν υπάρχει ανταπόκριση από πουθενά; Ούτε στο θέμα του γηπέδου ούτε στους φιλάθλους;



Ανταπόκριση από ΟΑΚΑ

Γιώργος Τζαννης (Ειδικός συνεργάτης LesvosPost.com)
Δημήτρης Μαλλιαρος (Δ/ντης plomarinews.gr)

ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ

Ο Δ/ντης του Plomarinews.gr  με τον Γ. Αναστασίου 




Ο ΣΦ ΑΕΛΚ Αττικής 


Ο ΣΦ ΑΕΛΚ Αττικής με τον Δ/ντη του LesvosPost.com











Οι οπαδοί του ΟΦΗ