Μεγάλες ουρές και ταλαιπωρία στην ΔΟΥ Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

 "Στενάζουν" οι εφορίες καθώς οι φορολογούμενοι, τουλάχιστον εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες, σπεύδουν στις υπηρεσίες.

Στην ΔΟΥ Μυτιλήνης επικρατεί το αδιαχώρητο με ουρές ταλαιπωρίας και ατέλειωτη αναμονή.

Εκτός από τη δόση του φόρου εισοδήματος και τις δόσεις του ΦΑΠ, υπάρχουν και τα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρωθούν σε τρεις εργάσιμες μέρες, αν και αναμένεται να δοθεί παράταση.

Οι περισσότεροι φορολογούμενοι προσήλθαν το πρωί με παράπονα και γκρίνια, καθώς το 2013 τούς αφήνει… "ταπί και ψύχραιμους", αφού αν θέλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους θα πρέπει να καταθέσουν και τις τελευταίες οικονομίες τους.

ΦΩΤΟ TVM
Ευχή όλων είναι το νέο έτος να επιφυλάσσει λιγότερους φόρους και χαράτσια, αν και στον προϋπολογισμό προβλέπονται ξεκάθαρα τα οικονομικά "βάρη" της νέας χρονιά.
Μεγάλες ουρές καταγράφονται στην ΔΟΥ Μυτιλήνης και για την κατάθεση πινακίδων όπου οι οδηγοί καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Το φαινόμενο πρωτοξεκίνησε τον περσινό Δεκέμβριο και φέτος αναμένεται να υπάρξει αύξηση έως και 200% στην κατάθεση πινακίδων σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Χαμός και για τον κλειδάριθμο…

Ατελείωτες ουρές και ταλαιπωρία υφίστανται φορολογούμενοι προκειμένου να παραλάβουν και τον κλειδάριθμο που θα είναι απαραίτητος από το 2014 για να ανοίξουν τις «πύλες» του Taxisnet.

Για να παραλάβει ένας φορολογούμενος τον κλειδάριθμο θα πρέπει να προσέλθει αυτοπροσώπως στην Εφορία με την ταυτότητά του, να γνωρίζει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του και να έχει συμπληρώσει ηλεκτρονικά μία αίτηση στο Taxisnet.

Αρκετοί είναι οι φορολογούμενοι που προσέρχονται στις αρμόδιες ΔΟΥ χωρίς να έχουν συμπληρώσει την ανωτέρω αίτηση, είτε επειδή δεν το γνωρίζουν είτε επειδή δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν κάποιο λογιστικό γραφείο να το κάνει.

Να τονίσουμε ότι η ΔΟΥ Μυτιλήνης είναι συγχωνευμένη με τις ΔΟΥ Καλλονής, Πλωμαρίου και Λήμνου…