Ρεπορτάζ L.P: Σε αστυνομικό κλοιό..και χωρίς παρατράγουδα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενόψει της παρέλασης της 8η Νοεμβρίου που θα παραβρεθεί και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.  Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Η παρέλαση κύλησε σε ήρεμο κλίμα χωρίς απρόοπτα.


Με την παρουσία πλήθους κόσμου από όλη τη Λέσβο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, η Στρατιωτική και Μαθητική παρέλαση, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την παρέλαση άνοιξαν οι μαθητές και σύλλογοι από την Μυτιλήνη και ακολούθησαν πεζοπόρα τμήματα του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος αλλά και Μηχανοκίνητο τμήμα από το Πυροβολικό. 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου,  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, και όλοι σχεδόν οι επίσημοι φρόντισαν να χαιρετήσουν τον έναν και μοναδικό παριστάμενο αντιστασιακό, που παρακολούθησε την παρέλαση μόνος του, απέναντι ακριβώς από την εξέδρα των επισήμων.

Παρέστησαν επίσης ο Γ.Γ των ανεξάρτητων Ελλήνων Σπύρος Γαληνός, ο Δήμαρχος Λέσβου με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβούλιου, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης κ Ιάκωβος, ο Δ/ντης του ΕΚΑΒ κος Παπαγιανιδης  κ.α

Να υπενθυμίσουμε ότι στην παρέλαση της 8η Νοεμβρίου για την απελευθέρωση του νησιού θα παραβρεθεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κος Α. Σαμαράς αφού σήμερα το επιβεβαίωσε σε εμάς και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Αθανασίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΝ.ΕΛΛ,ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΈΤΕΙΟ 


Παρακολουθήσαμε σήμερα την εντυπωσιακή παρέλαση της στρατευμένης και μαθητιώσας νεολαίας μας και χειροκροτήσαμε να παρελαύνει, τον τελευταίο ίσως αγωνιστή της αντίστασης στη Λέσβο κ. Αντώνη Αλεξανδρή.
Η σημερινή μέρα είναι μνήμης και τιμής. Θυμόμαστε και τιμάμε τους παππούδες και τους πατεράδες μας, το λαό μας, που σε εποχές δύσκολες βρήκαν το θάρρος και τη δύναμη, να ορθώσουν περήφανα το ανάστημα, να φωνάξουν το ΟΧΙ της γενιάς τους στους επιβουλείς κατακτητές της πατρίδας μας και να γραφούν στην ιστορία ως ήρωες.
Είναι όμως παράλληλα και μέρα περισυλλογής, πικρών συνειρμών και σκέψεων, για τη δικιά μας γενιά, που σταδιακά παραιτείται και παραδίδεται, στους ηττημένους τότε και τις ορέξεις τους; Ποιοι και γιατί έφταιξαν; Είμαστε έτοιμοι για να πούμε κι εμείς το μεγάλο ΟΧΙ μας;
Θέλω να ευχηθώ από καρδιάς όλους όσους έχουν στην καρδιά τους την Ελλάδα και αγωνίζονται για την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την ευημερία του λαού μας. Αυτός ο λαός, έχει παρακαταθήκες αγώνων που έρχονται από μακρυά κι αξίζει περισσότερα, πολύ περισσότερα.


Ρεπορτάζ- Φώτο- Βίντεο Γεώργιος Στεφάνου 
(Δ/ντης LesvosPost.com)

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Δείτε τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την μαθητική και πολιτική παρέλαση








Δείτε τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την στρατιωτική παρέλαση






Δείτε τις δηλώσεις των επισήμων