Η χθεσινοβραδινή θεομηνία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο Τάρτι και τον Αύλωνα Γέρας Λέσβου (Φώτο)


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μόλις πληροφορήθηκε από τον τ. Αντιδήμαρχο Γέρας και Δημοτικό Σύμβουλο, Θέμη Αθανάση, τις καταστροφές που προκάλεσε....
στις περιοχές «Τάρτι» και «Αύλωνα» της Δημοτικής Ενότητας Γέρας (που υπάγονται διοικητικά στις Κοινότητες Σκοπέλου & Μεσαγρού) και στις γειτονικές περιοχές, η χθεσινοβραδινή θεομηνία από ισχυρότατη βροχόπτωση, χαλαζόπτωση και θαλασσοταραχή, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τις παραπάνω περιοχές και πραγματοποίησε αυτοψία, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γέρας & Ευεργέτουλα, Προκόπη Γυμνάγο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σκοπέλου, Πολύδωρο Κωνσταντέλλια, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παπάδου, Παναγιώτη Μιχαλάκα και τον μηχανικό της Δημοτικής Ενότητας Γέρας, Δημήτρη Πανάρα.
Πράγματι, διαπιστώθηκαν ευρείας εκτάσεως καταστροφές σε περιφρακτικούς τοίχους, στα παραλιακά καταστήματα, σε μια γέφυρα, στην αγροτική οδοποιία, σε ελαιόδυχτα, στις ελιές, στα κοινοτικά αποδυτήρια και σε αυτοκίνητα.
Ανάλογες ζημιές προκλήθηκαν σε μικρότερη έκταση βέβαια και στον οικισμό του Αύλωνα, κυρίως από υπερχείλιση μικροχειμάρρων και λαγκαδιών, τα νερά των οποίων μπήκαν μέσα σε ορισμένα σπίτια και προκάλεσαν καταστροφές.
Ο Δήμαρχος, επικοινώνησε αμέσως με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, Γιάννη Βατό και Κώστα Φραγκόπουλο, ώστε  συνεννοούμενοι και με τους Προέδρους του Σκοπέλου και του Μεσαγρού, να αποτυπώσουν επακριβώς την κατάσταση και να ενεργήσουν περαιτέρω.