Αποκλειστικό:Επιστολή αγανακτισμένου Μυτιληνιού φοιτητή του ΤΕΙ Πάτρας για το σχέδιο Αθηνά στο LesvosPost.com

Φοιτητής στο 2ο έτος από το ΤΕΙ Πάτρας του τμήματος Λογιστικής  ο οποίος κατάγεται από την Μυτιλήνη έστειλε την παρακάτω επιστολή στο www.LesvosPost.com.Σας την παρουσιάζουμε αυτούσια όπως μας την έστειλε:
«Την Πέμπτη ο κ Υπουργός παιδείας ανακοινώσε το σχέδιο «Αθηνά» για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Με έκπληξη χιλιάδες φοιτητές του ΤΕΙ Πάτρας είδαμε στο σχέδιο ότι το τμήμα λογιστικής που απαριθμεί χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα να συγχωνεύεται με αυτό του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Μετά και την οικονομική αφαίμαξη που δεχτήκαμε όλοι οι φοιτητές της επαρχίας για να μεταβούμε στην Πάτρα και να πάρουμε το πολυπόθητο πτυχίο, τώρα μας αναγκάζουν να ξαναρχίσουμε από την αρχή την ζωή μας, νοικιάζοντας νέο, σπίτι, δίνοντας τεράστια ποσά για την εγκατάσταση μας στο μακρινό Μεσολόγγι. Ρωτώ τον κ Υπουργό αν το σκέφτηκε καλά αυτό που επιχειρεί να κάνει, από την μια να θέλει ανάπτυξη η κυβέρνηση και από την άλλη να εξοντώνονται οικονομικά φοιτητές από την επαρχία. Εγώ και ακόμα περίπου 4 άτομα από την Μυτιλήνη, για να μεταβούμε από το νησί στην Πάτρα ξοδέψαμε πάνω από 4.000€ για τα μεταφορικά μας έξοδα αλλά και την εγκατάσταση μας. Επισης αναγκαζόμαστε για να δούμε τις οικογένειες μας να ταξιδεύουμε 14!! ώρες σε λεωφορεία και πλοίο, δίνοντας περίπου 60€ σαν έξοδα μετακίνησης για να μεταβούμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, που είναι η Μυτιλήνη και αλλά τόσα για να επιστρέψουμε στην Πάτρα. Και αυτό αν έχει καλό καιρό γιατί αν έχει μποφόρ αναγκαζόμαστε να παίρνουμε το αεροπλάνο με την τιμή να ανεβαίνει από 300 έως 400€ πηγαινέλα. Όλα αυτά τα έξοδα θα ανέβουν κατά πολύ αν μας αναγκάσετε να μεταφερθούμε στο Μεσολόγγι. Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα μας; Οι οικογένειες μας που ζουν με τον μισθό τον 600€; Τα χρήματα που άκουσα χτες ότι θα δώσετε για τους φοιτητές που μετακινούνται θα είναι 500€!!! Αυτά δεν φτάνουν πλέον στην κρίση που περνάμε ούτε την «μεταφορική» να πληρώσουμε.. Είμαι πάρα πολύ αγανακτισμένος όπως όλοι μας εδώ στην Πάτρα!! Και σας λέμε ότι αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι!!! Ζήτω αν ο κ Υπουργός έχει παιδιά να αποσύρει τώρα αυτό τον νόμο για την συγχώνευση του ΤΕΙ Πάτρας του τμήματος λογιστικής με το αντίστοιχο στο Μεσολόγγι.

Με εκτίμηση

Ένας αγανακτισμένος φοιτητής»

(Σημείωση: Να τονίσουμε ότι η επιστολή είναι επώνυμη αλλά για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούμαι τα στοιχειά του Φοιτητή..)

Σχόλιο LesvosPost.com

Το Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Πάτρας απορροφάται από το Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου και μετονομάζεται σε Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο το σχέδιο για τον εξορθολογισμό στην ανώτατη εκπαίδευση θα σταλεί στην αρμόδια αρχή διασφάλισης ποιότητας (ΑΔΙΠ) καθώς και στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, προκειμένου να ξεκινήσει διαβούλευση διάρκειας 45 ημερών!!!. Μένει να φανεί αν το υπουργείο έχει πραγματική πρόθεση για διαβούλευση ή αν η αρμόδια αρχή διασφάλισης ποιότητας θα το εγκρίνει ως έχει… 

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από αυτά τα τραγικά πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2013… Αλήθεια αυτό το σχέδιο Αθηνά ποιος το σκέφτηκε; Είναι κρίμα και άδικο φοιτητές από την επαρχία να αναγκάζονται να περνάνε όλη αυτή την ταλαιπωρία όπως μας γράφει ο συγκεκριμένος φοιτητής..

Κύριοι Βουλευτές του νομού μας κάντε κάτι για τα δικά μας παιδιά που αφήνουν τις οικογένειες τους και την ιδιαίτερη πατρίδα τους για ένα «ΚΑΛΥΤΕΡΟ» μέλλον. Μην ζητάτε μόνο ψήφους!!!!

Απαιτούμε όλοι οι βουλευτές του νομού μας να μην ψηφίσουν αυτό το νόμο «έκτρωμα» για την παιδεία!!! Και ξέρετε ποιους εννοούμε!!