"Μικρή δομή στην Λέσβο έξω από τον αστικό ιστό.. αλλά πρώτα να κλείσουν οι υπάρχουσες"Αίτημα του Συλλόγου κατοίκων όμορων χωριών και των Προέδρων Κοινοτήτων Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα, Παμφίλων

Το κλείσιμο όλων των δομών μέσα στη Μυτιλήνη και στα χωριά και η δημιουργία μίας εγκατάστασης καταγραφής και ταυτοποίησης μεταναστών είναι το αίτημα που εξέφρασαν οι Πρόεδροι των όμορων Κοινοτήτων Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα, Παμφίλων κατά τη συνάντησή τους με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, στην διάρκεια της οποίας παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος Κοινότητας Μυτιλήνης, Αλέκος Κουζινόγλου.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και σε αυτή οι πρόεδροι εξέφρασαν την αγωνία τους για την συνέχιση της λειτουργίας της προσωρινής δομής του Καρά Τεπέ ( Μαυροβούνι ) και στο μέλλον. Για το λόγο αυτό ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη την δημιουργία κλειστής δομής σε απομακρυσμένη περιοχή και το σταδιακό κλείσιμο όλων των άλλων δομών του Δήμου Μυτιλήνης.

Ακολούθησε κείμενο που υπογράφουν ο Σύλλογος κατοίκων όμορων χωριών και οι πρόεδροι Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα και Παμφίλων στο ζητείται η εγκατάσταση να είναι δυναμικότητας μικρού αριθμού ατόμων, να είναι κλειστή και ελεγχόμενη για τις ανάγκες υποδοχής και ταυτοποίησης και να είναι σε απομακρυσμένη περιοχή ώστε να μην υπάρχει σύνδεση με τον αστικό ιστό του νησιού. Το νέο κέντρο όπως υποστήριξαν θα πρέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία του ενώ παράλληλα θα κλείνουν οι υπόλοιπες υπάρχουσες δομές της Λέσβου με εκκένωση της νήσου.

«Ζητάμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι Δήμαρχοι και η Περιφέρεια ώστε να γίνει με τους δικούς τους όρους αφού όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι πρέπει να υπάρχει μια εγκατάσταση καταγραφής και ταυτοποίησης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.


«Επιτέλους ο τόπος δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς και αδιέξοδα»

Παράλληλα ζητείται από τους Δημάρχους Δυτικής Λέσβου Μυτιλήνης και την Περιφερειακή Αρχή να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να γίνει με τους δικούς τους όρους η νέα δομή αφού όλοι, όπως υποστηρίζουν, έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να υπάρχει μια εγκατάσταση καταγραφής και ταυτοποίησης, σημειώνοντας στο κείμενό τους : «Επιτέλους ο τόπος δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς και αδιέξοδα».