Έρχονται κινητοποιήσεις για το κλείσιμο του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι


«Η ανοχή μας έχει πλέον εξαντληθεί. Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι κάτοικοι των χωριών μας θα προβούν σε κινητοποιήσεις για το κλείσιμο του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, μη μπορώντας άλλο να βλέπουμε την καταστροφή μας» τόνισαν οι πρόεδροι Μόριας - Παναγιούδας - Αφάλωνα - Παμφίλων στον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατη Κυτελη

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μόριας - Παναγιούδας - Αφάλωνα - Παμφίλων συναντήθηκαν σήμερα με το Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, στον οποίο εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις κατοικίες και τις περιοχές τους, με τη λειτουργία τόσο του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, το οποίο δημιουργήθηκε παρά τις έντονες αντιδράσεις του Δήμου Μυτιλήνης και των κατοίκων των χωριών τις περιοχής, όσο και των άτυπων δομών που έχουν δημιουργηθεί στα χωριά τους από τις ενοικιάσεις χώρων φιλοξενίας (κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία).


«Η κατάσταση, που καθίσταται εκρηκτική λόγω της πανδημίας και των άσκοπων μετακινήσεων μεταναστών στην πόλη της Μυτιλήνης και στα χωριά δεν πάει άλλο. Η πραγματικότητα δεν είναι άλλη από την πλήρη υποβάθμιση του Δήμου μας και ιδιαίτερα των χωριών μας και πρέπει επιτέλους να πρυτανεύσει η λογική.

Στηρίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης για κλειστό ελεγχόμενο Κέντρο Ταυτοποίησης και προσωρινής παραμονής περιορισμένου αριθμού αιτούντων άσυλο, μακριά από κατοικημένες περιοχές και τον αστικό ιστό της πόλης.

Στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται για την αποσυμφόρηση του νησιού μας και την φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, η οποία μέχρι σήμερα γίνεται με απόλυτη επιτυχία χάρη στα άοκνα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.


Ζητάμε άμεσα να σταματήσουν οι εργασίες στο προσωρινό ΚΥΤ Μαυροβούνι.

Η ανοχή μας έχει πλέον εξαντληθεί. Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι κάτοικοι των χωριών μας θα προβούν σε κινητοποιήσεις για το κλείσιμο του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, μη μπορώντας άλλο να βλέπουμε την καταστροφή μας.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφεραν από κοινού οι Πρόεδροι μετά το τέλος της συνάντησης.