30 «σκληρούς» Αφγανούς έχει στοχοποιήσει η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ για τις φωτιές στην Μορια (ΒΙΝΤΕΟ)


30  «σκληρούς» Αφγανούς έχει στοχοποιήσει η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Μόριας τους οποίους θεωρεί ύποπτους για τις πυρκαγιές και τις εξεγέρσεις στο νησί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής οι συγκεκριμένοι Αφγανοί είναι άτομα νεαρής ηλικίας που ταξίδεψαν στην Ελλάδα μόνοι τους, χωρίς οικογένειες και η δράση τους συνδέεται με παράνομες δραστηριότητες.

Φαίνεται να έχουν δράση στην διακίνηση ναρκωτικών, στο trafficking αλλά και στους εκβιασμούς άλλων μεταναστών.

Οι συγκεκριμένοι νεαροί παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρξουν προσαγωγές και συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.
Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας, τη στιγμή που οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα, έτοιμη να εκραγεί.

Οι αρχές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό, αν και αναμένεται η σχετική έρευνα από την Πυροσβεστική και την ΕΛ.Α.Σ. Υπό εξέταση βρίσκεται ο ρόλος κάποιων συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και τα μηνύματα που αυτές έστειλαν λίγα λεπτά πριν το ξέπασμα της πυρκαγιάς για εκκένωση της δομής.

Οι πληροφορίες που εξετάζει η αστυνομία είναι ότι οι εξεγέρσεις υποκινούνται από συγκεκριμένες ομάδες που έχουν προφίλ στο facebook, αλλά και με SMS που στέλνονται στους μετανάστες που μένουν μέσα στο ΚΥΤ της Μόριας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως επεκτάθηκαν οι φωτιές στον καταυλισμό της Μοριας


Πηγή lesvosnews.net