Αποσυμφόρηση της Λέσβου: Έφτασαν οι πρώτοι 5 οικίσκοι για την Μορια- Κανένας δεν τους εμπόδισε, κανένας δεν έπεσε στην θάλασσα (pics)

Ο Μουζαλας συνεχίζει το έργο του.. και σχεδιάζει άμεσα την επέκταση του ΚΥΤ της Μοριας.. αντί για την αποσυμφόρηση που ζητά ο Δήμαρχος Λέσβου..

Όπως είχε αποκαλύψει το lesvospost.com στις 26 Νοεμβρίου η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση αποσυμφόρηση και την άμεση μεταφορά μεταναστών από τη Μόρια σε άλλες (κλειστές) δομές της ενδοχώρας (όπως πρότεινε ο δήμαρχος Λέσβου), αφού φροντίζει την…αποψίλωση των δομών αυτών (μεταφορά 65 οικίσκων από δομή στα Γιάννενα στο ΚΥΤ Μόριας και αποξήλωση αερολεβήτων από τη δομή Κορδελιό-Σόφτεξ σε ΚΥΤ των νησιών ανατολικού αιγαίου) και την ενίσχυση-επέκταση της Μόριας (κατασκευή βάσεων για την εγκατάσταση των 65 οικίσκων). (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)



Πριν λίγο λοιπόν με το πλοίο Πελαγιτης κατέφθασαν στο εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης σύμφωνα μ ε πληροφορίες οι πρώτοι 5 οικίσκοι «υπό άκρα μυστικότητα» όπου αναμένεται να τοποθετηθούν στο ΚΥΤ της Μοριας..

Φυσικά κανένας δεν τους εμπόδισε, κανένας δεν έπεσε στην θάλασσα όπως είχε πει ο Δήμαρχος Λέσβου στην μεγάλη κινητοποίηση για το μεταναστευτικό πριν λίγες ημέρες…..

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής το lesvospost.com σας είχε προειδοποιήσει αλλά μάλλον δεν διαβάζετε όλο τον τοπικό τύπο παρά μόνο επιλεγμένα και στοχευμενα άρθρα…

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στο νησί και οι υπόλοιποι 60 οικίσκοι ώστε να προλάβει το υπουργείο Μεταναστευτικής πολίτικης τον χειμώνα που είναι προ των πυλών..