Ακυρώθηκε η δημιουργία χώρου ψυχαγωγίας και άθλησης των μεταναστών στην παραλία Παμφιλων

Η ΜΚΟ ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου

Η ΜΚΟ ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στην παραλία των Παμφίλων που επρόκειτο να μισθώσει για δημιουργία χώρου ψυχαγωγίας και άθλησης των αλλοδαπών, ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει στην επένδυση.

Ακυρώνει, όπως όλα δείχνουν τελικά, τα σχέδιά της η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Refugees 4 Refugees» για δημιουργία δομής στην παραλία Παμφίλων στο πρώην τυροκομείο Αλμπάνη, μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.



Η ιστορία ξεκίνησε πριν από ένα μήνα περίπου, όταν η εν λόγω ΜΚΟ, εξέφρασε ενδιαφέρον για τη μίσθωση του πρώην τυροκομείου και την δημιουργία χώρου ψυχαγωγίας και άθλησης των αλλοδαπών.

Η αντίδραση των κατοίκων του χωριού, στην φημολογία και μόνο δημιουργίας μιας τέτοιας εγκατάστασης, ήταν άμεση και στη λαϊκή συνέλευση της 13ης Μαρτίου, εκφράστηκε ομόφωνα η άρνηση των πολιτών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνάντηση του δημάρχου με τον υπεύθυνο της ΜΚΟ και το νομικό του σύμβουλο, τους ενημέρωσε για την απόφαση της τοπικής κοινωνίας και τους ζήτησε να ακυρώσουν τον όποιο σχεδιασμό.

Αν και στη συνάντηση ο υπεύθυνος της Οργάνωσης είχε δείξει απροθυμία να ακολουθήσει τις προτροπές της Δημοτικής Αρχής, εντούτοις, μετά την διάσταση που πήρε το θέμα και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, η ΜΚΟ υπαναχώρησε και ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ότι δεν επιθυμεί να προχωρήσει στην επένδυση.

Εντωμεταξύ είχε προγραμματιστεί συνάντηση του δημάρχου με τον ιδιώτη που μίσθωσε το κτίριο στην παραλία Παμφίλων. Προφανώς ο δήμαρχος επιθυμούσε να συζητήσει μαζί του το θέμα της διακοπής του μισθωτηρίου συμβολαίου και πιθανολογείται ότι θα γινόταν και κάποια συζήτηση περί αξιοποίησης του κτιρίου από τον ίδιο το Δήμο Λέσβου.

Τελικά ο ιδιοκτήτης δεν προσήλθε στη συνάντηση, αφού πρώτα ενημέρωσε τηλεφωνικά το δήμαρχο, για τις τελευταίες εξελίξεις και την ακύρωση της δραστηριότητας στο συγκεκριμένο χώρο.   

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης