Την κάλυψη των κενών στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Τάσσος (VIDEO)


Την κάλυψη των κενών σε προσωπικό και εξοπλισμό στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Σημείωσε ότι το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, λειτουργεί σε 24ωρη βάση μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους του νησιού όσο και τους πρόσφυγες και μετανάστες που ξεπερνούν τους 7.000 ανθρώπους, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να εξεταστούν 60 άτομα την ημέρα.



Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, θα συνεχιστεί η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι η εικόνα είναι καλύτερη από αυτή που μετέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τίθεται θέμα αναβάθμισης αυτής της δομής. Απαντώντας στους ισχυρισμούς του υπουργού, ο Σταύρος Τάσσος υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που παρέθεσε προέρχονται από τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας και πρόσθεσε ότι είναι θετικό πως θα συνεχιστεί η 24ωρη λειτουργία, αλλά απαιτείται η κάλυψη των κενών προκειμένου να μη λειτουργεί στοιχειωδώς.


Πηγή www.902.gr