Συνάντηση μετά από καιρό… με «άρωμα» εκλογών… - Τετ α τετ Καλογήρου-Γαληνού στην περιφέρεια Β. Αιγαίου


Μια αιφνιδιαστική συνάντηση μετά από καιρό πραγματοποίησαν χτες ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός και η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου

Συνάντηση του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού και της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί  στο γραφείο της Περιφερειάρχη με πρωτοβουλία του κ. Γαληνού.

Η συνάντηση έγινε με σκοπό τον συντονισμό δράσεων και τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας σε συγκεκριμένα ζητήματα. Αναλυτικότερα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης Πανελλήνιων αγώνων ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας και ποδηλασίας, για το οποίο και οι δύο πλευρές ήταν ιδιαίτερα θετικές και ήδη δρομολογήθηκαν επόμενες συναντήσεις για την διερεύνηση των πρακτικών λεπτομερειών.



Έπειτα τέθηκαν ζητήματα συνεργασίας σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένα έργα οδοποιίας, αναπλάσεων και αθλητικών υποδομών. Τα ζητήματα αυτά αφορούν κυρίως την συνεργασία των δύο πλευρών για την εξασφάλιση χρηματοδότησης αλλά και στο κομμάτι της υλοποίησης. Θετική και σε αυτό το ζήτημα ήταν η Περιφερειάρχης και μετά την έκδοση της Εγκυκλίου για την κατάρτιση του ΠΔΕ του 2018, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για την περαιτέρω εξειδίκευση.

Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του Σάρλιτζα για το οποίο ο κ. Γαληνός δέχθηκε πολλές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Θερμής με φορείς της περιοχής. Ο Δήμαρχος επανέλαβε την διάθεση του Δήμου να βοηθήσει, όπου κρίνεται αναγκαίο, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ξεκινήσει το έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η κα Καλογήρου ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις ενέργειες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προετοιμασία του έργου του εκσυγχρονισμού των Λουτρικών Εγκαταστάσεων και για τον προγραμματισμό για την αξιοποίηση του Σάρλιτζα και ευχαριστώντας τον Δήμαρχο για  την πρόθεση συνδρομής, ανέφερε ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργασίας ώστε να ξεπεραστούν το ταχύτερο δυνατό όλα τα διαδικαστικά ζητήματα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα καθώς σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και οι δύο πλευρές ήταν θετικές και με διάθεση συνεργασίας.