Σεμινάριο για την διαχείριση της απώλειας από την «Συνύπαρξη» και «Μαθήματα Ζωής» στην Μυτιλήνη


Τα «Μαθήματα Ζωής» σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» οργανώνουν σεμινάριο με θέμα: 

 «Φροντίζοντας με ασφάλεια – H αποφυγή του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης ή του συνδρόμου compassionfatigue»

Βρισκόμαστε δίπλα σε έναν άνθρωπο που πονά, που μόλις έχει πάθει ένα ατύχημα. Βρισκόμαστε κοντά σε έναν άνθρωπο που έχει πάθει σοκ ή αντιμετωπίζει μια απώλεια. Βρισκόμαστε δίπλα σε ανθρώπους που έχουν χάσει πατρίδα, οικογένεια. Βρισκόμαστε δίπλα σε ανθρώπους που θρηνούν. Πώς μπορούμε να τους να βοηθήσουμε και ταυτόχρονα να θέσουμε όρια;  Το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα για την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων.

Ελάτε να διαβούμε με ασφάλεια το δρόμο της υποστήριξης τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους.

Ελάτε να μάθετε ποια πράγματα πρέπει να γίνουν και ποια πρέπει να αποφεύγονται ώστε η βοήθεια που προσφέρετε να είναι άμεση και αποτελεσματική

Ελάτε να μοιραστείτε τις δικές σας εμπειρίες και να θέσετε τις δικές σας ερωτήσεις σε ένα workshop με κεντρικό θέμα τον άνθρωπο.



Εισηγητές του σεμιναρίου είναι οι  Νάνσυ Ψημενάτου  και ο Δημήτρης Κουτζαμάνης συνιδρυτές της ΑΜΚΕ Μαθήματα Ζωής, σύμβουλοι ψυχικής υγείας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Συνύπαρξης, Σμύρνης 7 Μυτιλήνη,το Σαββάτο  3 Μαρτίου 2018 και είναιτρίωρης διάρκειας.Το σεμινάριο είναι δωρεάν αλλά θα χρειαστεί να γίνει κράτηση θέσης. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ώρα έναρξης αυστηρά στις 18.00. Λόγω της φύσης του σεμιναρίου δεν μπορεί να εισέλθετε στο χώρο μετά την έναρξη του παρά μόνο στο διάλλειμα (19.30)

Δηλώσεις συμμετοχής: Γιάννης Μαμάκος 6944217535