«Κόντρα» του συλλόγου μεριδιούχων Λέσβου με τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης για την αποχή των δικηγορών

Το πρώτο και μεγάλο σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου θα ερχόταν στο δικαστήριο 12 χρόνια μετά από δύο αναβολές.

Την αντίδραση του συλλόγου μεριδιούχων Λέσβου προκαλεί η αναμενόμενη αναβολή της εκδίκασης  της υπόθεσης της συνεταιριστικής τράπεζας Λέσβου Λήμνου , λόγω της αποχής που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα οι δικηγόροι της Λέσβου ζητώντας την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της ΓΓ Αιγαίου για τις ανάγκες του εφετείου.



Ο σύλλογος μεριδιούχων αναρωτιέται αν πρόκειται για σύμπτωση την εβδομάδα εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης να επιλέγουν οι δικηγόροι να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και καλεί  να παρευρίσκονται όλοι οι μεριδιούχοι το πρωί της Πέμπτης 08 Μαρτίου στο δικαστικό μέγαρο Μυτιλήνης . Να θυμίσουμε ότι και σε παλαιότερες τοποθετήσεις του ο σύλλογος μεριδιούχων είχε ισχυριστεί ότι κάποιοι δε θέλουν να φτάσει στο δικαστήριο αυτή η υπόθεση.
Το πρώτο και μεγάλο σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου θα ερχόταν στο δικαστήριο 12 χρόνια μετά από δύο αναβολές.

«Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να μπαίνει στα συνδικαλιστικά αιτήματα  των δικηγόρων. Η υπόθεση πρέπει να έρθει γρήγορα στο δικαστήριο» είπε στο σταθμό μας από τον σύλλογο μεριδιούχων ο Βασίλης Γάλλος .

Η απάντηση του δικηγορικού συλλόγου

«Επιφυλάσσεται ο δικηγορικός σύλλογος να απαντήσει σε όποιον εμπλέξει τη συμπεριφορά του συλλόγου με οτιδήποτε»  είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λέσβου Δημήτρης Καλλίας. «Το αίτημα του συλλόγου είναι σοβαρό και βέβαια ως μέσω πίεσης χρησιμοποιήθηκε η εβδομάδα που ήταν προγραμματισμένες σημαντικές δίκες στο εφετείο, και μάλιστα αυτή η πίεση έχει και θετικές εξελίξεις», είπε ο Κύριος Καλλίας. Συγκεκριμένα όπως ενημερώθηκε  ο δικηγορικός σύλλογος από  την  Διευθύντρια της Κτηματικής Υπηρεσίας, η ΕΤΑΔ είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην παραχώρηση και τις επόμενες μέρες για το σκοπό αυτό συνάντηση θα έχει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου.

Η υπόθεση Μπεμπεδέλη

Πάντως η υπόθεση που θα ερχόταν αύριο για πρώτη φορά στο δικαστήριο, στο Τριμελές Εφετείο  Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου μετά από δύο αναβολές είναι η σημαντικότερη από τις υποθέσεις του σκανδάλου της συνεταιριστικής που οδήγησε στην αναστολή της άδειας της τράπεζας.  Κατηγορούμενοι της συγκεκριμένης υπόθεσης, εκτός από τον  επιχειρηματία και τη σύζυγό του που ζημίωσαν πάνω από πέντε εκατομμύρια τη Συνεταιριστική,  είναι και 8  μέλη παλαιών Διοικητικών Συμβουλίων  της τράπεζας και υπηρεσιακών στελεχών.  Σύμφωνα με τα στοιχεία δίνονταν επισφαλή δάνεια που δεν εξυπηρετούνταν ενώ με ευκολία ανατροφοδοτούνταν με νέα δάνεια, χωρίς ιδιαίτερη επιχειρηματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου επιχειρηματία ο οποίος όμως με τα χρήματα της συνεταιριστικής αγόραζε ακίνητα.

«Πρέπει να ανοίξουν  οι λογαριασμοί»  φωνάζουν από την πρώτη στιγμή οι μεριδιούχοι που διαμαρτύρονται για τη νέα αναβολή που αναμένεται να πάρει  αύριο η υπόθεση.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ