Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής για την εκδήλωση «Εξαρτήσεις και Διαδίκτυο

Ημερίδα με θέμα: «Εξαρτήσεις και Διαδίκτυο»


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, το Κέντρο Πρόληψης Λέσβου «Πνοή» και τον Σύλλογο «Ευποιία», διοργάνωσε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, Ημερίδα με θέμα: «Εξαρτήσεις και Διαδίκτυο».

Ομιλητές ήταν ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής κ. Τ. Θεοφανέλλης, η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Τοξικοεξάρτησης- Υπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης κα. Αθ. Παραστατίδου,  το στέλεχος του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης κ. Θ. Μπουτσιαράκος, και η Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου «Πνοή» κα. Σ. Κιστάνη.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παραβρισκόμενων και των ομιλητών και διεξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με την έκταση του φαινομένου της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στους ανηλίκους, τους παράγοντες που συνδέονται με τη χρήση αυτή, την επικινδυνότητα που εγκυμονεί η πλοήγηση στο διαδίκτυο και κυρίως στα ανήλικα παιδιά, καθώς και η σπουδαιότητα του ρόλου της οικογένειας και του σχολείου.
 

Το συντονισμό της Ημερίδας είχε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας κα. Καλλιόπη Γόμου Πρωτογεράκη, η οποία τόνισε ότι ισχυρό τείχος προστασίας των παιδιών στις συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορούν να διαδραματίσουν η σωστή επικοινωνία, η αγάπη και η στοργή.