6.000€ για την προσωρινή στέγαση του μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης σε 2 οικίσκους- Εξελίξεις με την ανέγερση νέου σχολείου στην Βαρεια


Εκτόνωση της έντασης στη συστέγαση Μουσικού-5ου γυμνασίου οι εξελίξεις για την αγορά του οικοπέδου στη Βαρειά

Βαλβίδα εκτόνωσης της έντασης μεταξύ του μουσικού σχολείου Λέσβου και του 5ου γυμνασίου  Μυτιλήνης οι γρήγορες από δω και πέρα εξελίξεις για την αγορά του οικοπέδου στη Βαρειά όπου θα ανεγερθεί το νέο σχολείο.

Την τελευταία περίοδο υπήρχε όξυνση των σχέσεων των δύο σχολείων που απορρέει από τη συστέγασή τους και σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου παιδείας Μιχάλης Ταμβακέλη, του προϊσταμένου Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Μιχάλη Καπιωτά , των διευθυντών και των προέδρων των συλλόγων και κηδεμόνων των δύο σχολείων και του προέδρου των σχολικών επιτροπών του Δήμου.



Όπως είπε στο σταθμό μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος «αποφασίστηκε ο δήμος να δώσει 6.000 ευρώ για να αγοραστούν δύο οικίσκοι που θα τοποθετηθούν πίσω από τα λυόμενα , θα μονωθούν και θα χρησιμοποιούν για αίθουσες μουσικών οργάνων προκειμένου να μην ενοχλούν τις υπόλοιπες τάξεις εν ώρα μαθήματος».

Σημαντικές όμως εξελίξεις ανακοινώθηκαν για την αγορά του νέου οικοπέδου στη Βαρειά που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα. Ο δήμος κατέληξε στην αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου που ανήκει σε ιδιώτη , 14 στρεμμάτων και σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο  προβλέπεται για σχολική στέγη. Το ΓΠΣ μάλιστα για σχολική στέγη στην συγκεκριμένη περιοχή οριοθετεί έκταση 21 στρεμμάτων. Όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιδήμαρχος έργων Κώστας Κατσαρός « το θέμα της αγοράς θα έρθει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο όπου θα έχουμε στα χέρια μας και την τιμή που θα απαιτηθεί για την αγορά του από τον ορκωτό εκτιμητή. Η ιδιοκτήτρια είναι σύμφωνη για την πώληση και αν και έχουμε δεσμεύσει στον προϋπολογισμό 500.000 ευρώ για την αγορά του, ο δήμος θα το αποκτήσει όσα και αν απαιτηθούν.»

Σε δύο εβδομάδες στη Λέσβο θα βρεθούν μηχανικοί των Κτιριακών Υποδομών (διάδοχος του ΟΣΚ) και θα αναλάβουν την εκπόνηση της μελέτης του νέου σχολείου για το οποίο έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα εντάξει στο ΠΔΕ το υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές των δύο σχολείων σε πρόσφατη κινητοποίησή τους, «ενωμένοι» ζήτησαν τη λύση του προβλήματος που ταλανίζει επί 23 χρόνια τις δύο κοινότητες. Η πρόθεση αυτή των παιδιών πρέπει να ακολουθηθεί από όλες τις πλευρές ειδικά τώρα που γίνονται ουσιαστικές ενέργειες μετά από χρόνια απραξίας.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ