Από τη Μυτιλήνη «κρεμάστηκαν» στον καθεδρικό του Κάντερμπερι (pics)

1.400 ρούχα και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στις ακτές του νησιού...

Χίλια τετρακόσια κομμάτια ρούχων, παιδικά παπούτσια, μπουφάν, χρωματιστές μπλούζες, ό,τι άφησαν πίσω τους στις ακτές της Μυτιλήνης πρόσφυγες που έφτασαν ή προσπάθησαν να φτάσουν στο νησί, κρέμονται από την οροφή του καθεδρικού του Κάντερμπερι.

Η Βρετανίδα καλλιτέχνις Αραμπέλα Ντόρμαν, με το έργο της «Suspended» θέλησε να αναδείξει την ανθρώπινη διάσταση του προσφυγικού ζητήματος.

Τα ρούχα «αιωρούνται» σε ύψος τριών μέτρων από το έδαφος. Φωτισμένα στο κέντρο της «σφαίρας» που σχηματίζουν, τα ρούχα φαίνονται καθαρά στην αρχή και στη συνέχεια χάνονται στη σκιά. Όταν το φως δυναμώνει, αντιπροσωπεύει την ελπίδα η οποία κινητοποιεί έναν πρόσφυγα, ενώ καθώς το φως σβήνει υπενθυμίζει στο θεατή ότι οι πρόσφυγες θα παραμείνουν αόρατοι, στο σκοτάδι, αν ξεχαστεί το ζήτημα σύμφωνα με την Ντόρμαν. 



Το έργο θα εκτίθεται μέχρι τις 16 Μαΐου στον καθεδρικό του Κάντερμπερι, με τον τίτλο πλέον του «πιο πολυσυζητημένου σύγχρονου έργου τέχνης» που του προσέδωσαν οι «New York Times» τον Δεκέμβριο του 2017, όταν παρουσιάστηκε στο ναό «St James», στο Λονδίνο.

 (Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, EPA)

Πηγή:  www.newsbomb.gr