Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης «Σε απόγνωση η τοπική κοινωνία της Μοριας- Εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας»

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Και η φετινή έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Βορείου- Ανατολικού Αιγαίου».

Πλήρης Δήλωση

«Και η φετινή έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Βορείου - Ανατολικού Αιγαίου, οι οποίες προσβάλλουν ευθέως τον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Οι διαπιστώσεις της έκθεσης δυστυχώς επιβεβαιώνουν τα όσα έχουμε επανειλημμένως επισημάνει σχετικά με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά αυτά. Τόσο τα χθεσινά επεισόδια στη Μόρια, όσο και οι φόβοι έξαρσης ξενοφοβικών φαινομένων που εκφράζονται εντός της έκθεσης, δείχνουν το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργεί η υπερπληρότητα των hot-spots, καθώς και της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι τοπικές κοινωνίες.  


Προφανώς δεν μπορεί οι νησιώτες, που είχαν προταθεί -για την ανθρωπιστική τους δράση- για Νόμπελ Ειρήνης, να κατονομάζονται σήμερα ως ρατσιστές. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην παροιμιώδη ανικανότητα του κ. Μουζάλα και της Κυβέρνησης του να διαχειριστούν τις -μικρότερες από το 2000 μέχρι σήμερα- μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας και να προχωρήσουν στην άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών».