«Κόντρα» μεταξύ της Τοπικής Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Λέσβου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου.. για τα φάρμακα των λιμενικών

Το άρθρο με τίτλο «Ένας νομός δύο κατηγορίες Λιμενικών» που αναρτήθηκε στην ενημερωτική ηλεκτρονική σελίδα www.limenikanea.gr φαίνεται να αποτελεί την αιτία ρήξης μεταξύ της Τοπικής Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Λέσβου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου.

Αναλυτικότερα, μετά την ανάρτηση του άρθρου, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «παίρνουν φάρμακα στη Λέσβο, αλλά όχι στη Λήμνο και τον Αη Στράτη οι Λιμενικοί - Ένας νομός, ένας φαρμακευτικός Σύλλογος, δύο «ταχύτητες», με βασικό θέμα την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στο προσωπικό του ΛΣ αποκλειστικά στη Λέσβο, αλλά όχι στη Λήμνο και τον Αη Στράτη», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος διαμαρτύρεται. Θεωρεί ότι θίγεται η αξιοπρέπεια των μελών του και ενημερώνει ότι επρόκειτο να συγκληθεί έκτακτο ΔΣ, για να συζητηθεί η διακοπή της σύμβασης και για τους Λιμενικούς της Λέσβου.



Στην απαντητική του επιστολή, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Όπως γνωρίζετε, η συλλογική σύμβαση υπεγράφη κατ΄ εξαίρεση από τα φαρμακεία της Λέσβου, ως ένδειξη συμπαράστασης των μελών του φαρμακευτικού συλλόγου στις προσπάθειες του προσωπικού του λιμενικού σώματος, όπου υπό αντίξοες συνθήκες & μεγάλες δυσκολίες διαχειρίζονται το τεράστιο πρόβλημα των προσφυγικών ροών.

Για το λόγο αυτό, ο ΦΣ προσφάτως τίμησε σε πανελλαδικό συνέδριο που διοργάνωσε στην Λέσβο την τοπική ένωση προσωπικού ΛΣ του νομού Λέσβου.

Διαφορετικά, ο ΦΣ Λέσβου θα εναρμονιζόταν με τους υπόλοιπους της χώρας, που δεν έχουν υπογράψει συλλογική σύμβαση με το ταμείο σας. Ο λόγος είναι η καθυστέρηση πληρωμής των δαπανών αυτών που υπερβαίνει και τους έξι μήνες, παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του ταμείου σας περί βελτίωσης του χρόνου πληρωμής.

Δεν κατανοούμε λοιπόν, την ανακοίνωση των μελών του συλλόγου σας, που ηγούνται και συνδικαλιστικής παράταξης. Δεν γνωρίζουν το λόγο που υπεγράφη η σύμβαση;

Ο επιστημονικός σύλλογός μας, δεν θα επιτρέψει να δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια των μελών του στο πλαίσιο συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και προβολής ορισμένων μελών σας».