Στη Λέσβο ο πρ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων- Συναντήσεις με μέλη του Συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας

Συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε στην Λέσβο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος με τα μέλη του Συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.


Στις συναντήσεις, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Σπύρος Γαληνός, ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Γιώργος Αμβράζης, ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας και η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece, κα. Ιωάννα Δρέττα.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με τη στρατηγική του ΣΕΤΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού, την ουσιαστική διασύνδεση τομέων όπως για παράδειγμα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού, που μπορούν άμεσα να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία που προσφέρει η χώρα. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την περιφερειάρχη συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η διεύρυνση του κοινού πλαισίου συνεργασίας στους τομείς της κατάρτισης και της προβολής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω προώθηση των προορισμών του Βορείου Αιγαίου με τη συμβολή και της Marketing Greece.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε σχετικά:

«Τα νησιά του Bορείου Αιγαίου διαθέτουν σημαντικές προοπτικές, περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης. Παρακολουθούμε από κοντά τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι προορισμοί αυτοί. Έχουμε εκφράσει τη σαφή μας θέση υπέρ της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που ισχύει, ακόμη, το εν λόγω καθεστώς.

Παράλληλα, υποστηρίζουμε ενεργά τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από τους τοπικούς φορείς για τον περιορισμό των επιπτώσεων που προκάλεσε η προσφυγική/ μεταναστευτική κρίση. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με το ισχυρό πολιτιστικό απόθεμα  και την ιστορική παράδοση της Λέσβου αλλά και των υπολοίπων νησιών του Βορείου Αιγαίου.  

Σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής η Marketing Greece έχει, ήδη, υλοποιήσει με επιτυχία ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα προβολής για την Λέσβο. Οι νέες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει μπορούν να ενισχύσουν, περαιτέρω, την ταξιδιωτική εικόνα των προορισμών του Βορείου Αιγαίου τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στις διεθνείς αγορές.

Το Βόρειο Αιγαίο μας χρειάζεται. Εμείς δηλώνουμε παρόντες».

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα. Χριστιάνα Καλογήρου ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ και τους συνεργάτες του για την παρουσία τους στο νησί και τη σταθερή υποστήριξη που συνολικά παρέχει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στην προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.  

 Λέσβος, μια αιγαιοπελαγίτικη συμφωνία


Η Μarketing Greece με τη χρηματοδότηση της Eurobank δημιούργησε τα παρακάτω βίντεο για τη Λέσβο τα οποία είναι στην διάθεση όλων για χρήση.

Βασικό Video

Γαστρονομία

Φύση