Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε σε επενδυτικό φόρουμ για τον θερμαλισμό

“Investors workshop-development of thermal springs in Greece”


Στο επενδυτικό φόρουμ που διοργάνωσε ο Οργανισμός «Enterprise Greece» σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ και της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα με τίτλο: “Investors workshop-development of thermal springs in Greece”, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, συμμετείχε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα. Αγγελική Σαραντινού. 

Η κα. Σαραντινού παρουσίασε τις ενέργειες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αξιοποίηση και ανάδειξη των θερμοπηγών και των ακινήτων που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο του Σάρλιτζα, των οποίων η χρήση παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια από το ΤΣΑΥ μέσω προγραμματικής σύμβασης, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. 


Αρχικά παρουσίασε την ιστορία και τα χαρακτηριστικά της ιαματικής πηγής -ως πηγή της Θερμίας Άρτεμης- και στη συνέχεια τα βήματα που έχουν γίνει για την κατ’ αρχήν επαναλειτουργία των λουτρικών εγκαταστάσεων και την αξιοποίηση του κτιρίου «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ» μετά από οικονομοτεχνική μελέτη ώστε να καθορισθεί η μελλοντική χρήση του κτιρίου.  Μεταξύ των χρηματοδοτικών εργαλείων που εξετάζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι και τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.