Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Φιλοτελικής Εταιρείας Λέσβου- Το νέο Δ.Σ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ


Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στο Θεατράκι των Αστέγων (Θεοφράστου 24, Μυτιλήνη) η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση και η κοπή της βασιλόπιτας της Φιλοτελικής Εταιρείας Λέσβου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Αιγαίου κ.κ. Καλλιόπη Γόμου-Πρωτογεράκη και Χρύσανθος Αργυρίου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γεώργιος Καμπούρης, o Δ/τνης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Μιχάλης Καπιωτάς και εκπρόσωπος του διοικητού της 98 ΑΔΤΕ. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκπροσώπησε η κα. Μαρία Μαρινέλλη και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού η κα. Πέρθα Καλέμη. Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο εκπροσώπησαν οι πατέρες Ευστράτιος Κομνηνός και Αντώνιος Αναστασέλλης, που ευλόγησαν και τη βασιλόπιτα.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον διεθνούς εμβέλειας μυτιληνιό φιλοτελιστή Χαριλή Μπίνο (1909-1978), προς τιμή του οποίου τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν γραμματόσημο στις 16.11.2017. Ο Χ. Μπίνος ήταν ιδρυτικό μέλος της ΦΕΛ το 1944 και διετέλεσε πρόεδρος αυτής για μεγάλο χρονικό διάστημα (1960-1978) ως το θάνατό του. Στην εκδήλωση εκ μέρους της οικογένειας Μπίνου παρευρέθηκε ο Μανώλης Μπίνος, εκπαιδευτικός.

Κάλαντα για το νέο έτος απήγγειλε κα. Περσεφόνη Αναγνώστου, ενώ ιστορικό ενδιαφέρον είχαν οι δύο ομιλίες-παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια. Η πρώτη δόθηκε από την κα. Μαρία Γρηγορά, προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, με τίτλο «Η χρυσή εποχή της Λέσβου – τέλη 19ου-αρχές 20ου αι. – μέσα από τις συλλογές της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης», ενώ η δεύτερη από τον δρ. Στρατή Αναγνώστου, ιστορικό-εκπαιδευτικό, με τίτλο «Η πολύπλευρη προσωπικότητα του Χαριλή Μπίνου και τα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα».   

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΦΕΛ κ. Μιχάλης Βαΐτης παρουσίασε τον απολογισμό του συλλόγου για το 2017, με ταυτόχρονη προβολή σχετικού οπτικού υλικού.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέχιση της έκδοσης του περιοδικού «Φιλοτελική Λέσβος», παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Εταιρείας, καθώς και στη θετική έκβαση της υπέρ 30ετούς προσπάθειας του συλλόγου για την έκδοση γραμματοσήμου για το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου / Γεωπάρκο Λέσβου, αφού στο εκδοτικό πρόγραμμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων του 2018 περιλαμβάνεται σχετική σειρά γραμματοσήμων. Στην προσπάθεια αυτή της ΦΕΛ συνέδραμε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, με επιστολή της στην διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. Επίσης, πολλοί φίλοι της Εταιρείας στήριξαν το σχετικό αίτημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΦΕΛ, στο οποίο συμμετέχουν οι (αλφαβητικά): Στρατής Αναγνώστου, Μιχάλης Βαΐτης, Γιώργος Γουγούλας, Αντώνης Δουκαρέλλης, Παναγιώτα Μπαρέκου, Γιώργος Μπεκιάρης και Γιώργος Σταυρόπουλος.