ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Καταιγίδες σαρώνουν την Λέσβο

Σφοδρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από αστραπόβροντα πλήττουν από το πρωί μεγάλο μέρος της Λέσβου προκαλώντας ήδη σοβαρά προβλήματα κυρίως στους δρόμους οι όποιοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια... 

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, σύμφωνα με πληροφορίες μας… Όπως μας ενημέρωσε ο δήμος Λέσβου ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου έχει τεθεί  ήδη σε κατάσταση ετοιμότητας. 

Να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα



Για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από τα καιρικά φαινόμενα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους γεωγραφικούς Αντιδημάρχους και στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Η ποσότητα του νερού είναι τόσο υψηλή που ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα. 

Να σημειωθεί πως μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα

Οι συμπολίτες μας, παρακαλούνται όπως στερεώσουν ότι μπορεί να παρασυρθεί από τους δυνατούς ανέμους καθώς και  να μην εναποθέτουν έξω από τους κάδους των απορριμμάτων ή στους δρόμους αδρανή ή άλλα υλικά τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την ελεύθερη ροή των υδάτων  της βροχής προς τα φρεάτια ή τα ρέματα.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στο lesvospost.com είδη πολύ δρόμοι έχουν πλημμυρήσει.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε!!!

Ο καιρός:

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Συγκεκριμένα από τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες , κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Ελλάδα (Πελοπόννησο - Ιόνιο - Δυτική Στερεά Ελλάδα - Ήπειρο) με πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Τα φαινόμενα μέσα στις πρωινές προς μεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν ανατολικά - βορειοανατολικά και θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα , τη Θεσσαλία , τις Κυκλάδες και έως τις απογευματινές ώρες τη Κρήτη , τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι ενδεχομένως τα φαινόμενα σε Πελοπόννησο - Στερεά Ελλάδα αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου / Δωδεκάνησα να είναι έντονα.