Χρηματοδότηση του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας ζητά η Καλογήρου από τον Υπουργό Υποδομών

Επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή της στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη επανέρχεται στο θέμα της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας στο νησί της Λέσβου, ζητώντας τη χρηματοδότησή του, είτε από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014 – 2020, είτε από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η επιστολή της Περιφερειάρχη.

Χρηματοδότηση του έργου για την κατασκευή του οδικού άξονα «Καλλονή –
           Πέτρα» στο νησί της Λέσβου.

Σχετ:  1. Η Α.Π. 952/06.07.2016 επιστολή μας
          2. Η Α.Π. 782/26.03.2015 επιστολή μας                 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επανερχόμαστε στο θέμα της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονή – Πέτρα στο νησί της Λέσβου, το οποίο σας έχουμε θέσει και στο παρελθόν με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα μας. Η Επαρχιακή Οδός Καλλονή – Πέτρα αποτελεί έναν βασικό οδικό άξονα για το νησί της Λέσβου, ο οποίος συνδέει την πόλη της Μυτιλήνη και την κεντρική Λέσβο με την Πέτρα και τη Μήθυμνα, περιοχές που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στο νησί, ενώ στην περιοχή της Πέτρας έχει εγκριθεί από το Σεπτέμβριο του 2014 και λειτουργεί Πύλη Εισόδου (Schengen).

Για την βελτίωση της πρόσβασης στις περιοχές αυτές, ξεκίνησε το 2002 η διαδικασία εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονή – Πέτρα, η οποία μετά από σημαντική καθυστέρηση έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Η κατασκευή του νέου οδικού άξονα «Καλλονή - Πέτρα» αποτελεί έργο μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας για το νησί της Λέσβου και ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Λέσβου γι’ αυτό και θεωρούμε επιβεβλημένη τη χρηματοδότηση του, είτε από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014 – 2020, είτε από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
           
Είμαστε στη διάθεσή σας και παρακαλούμε για τον προγραμματισμό σχετικής συνάντησης.

Με εκτίμηση,
Χριστιάνα Δ. Καλογήρου

 Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου