Με 73 συμμετοχές και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 17ο Ανοιχτό Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Λέσβου στο Πλωμαρι (pics)

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου η τελική φάση του 17ου Ανοιχτού Σκακιστικού Μαθητικού Πρωταθλήματος Λέσβου


Την Κυριακή ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου η τελική φάση του 17ου Ανοιχτού Σκακιστικού Μαθητικού Πρωταθλήματος Λέσβου με την συμμετοχή 73 μαθητών και μαθητριών. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι μαθητές από τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του νησιού. Οι αγώνες παράλληλα είχαν τον χαρακτήρα πρόκρισης για την τελική φάση του Πανελληνίου Σκακιστικού Μαθητικού Πρωταθλήματος που θα γίνει στην Αθήνα (Περιστέρι) από 31/3 έως 2/4/2018.

Ήταν η πρώτη φορά που το Μαθητικό Πρωτάθλημα Λέσβου, 1 χρόνο πριν ενηλικιωθεί, πραγματοποιήθηκε εκτός Μυτιλήνης. Εκτός του ΣΟΜ (Σκακιστικού Ομίλου Μυτιλήνης), που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης, συνδιοργανωτές με ανεκτίμητη προσφορά ήταν o Aντιδήμαρχος και η Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου, ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου και η Λέσχη Πλωμαρίου ”Βενιαμίν ο Λέσβιος”.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν :

AEGEAN AIRLINES
Ξενοδοχείο Οuzo Villas
Σάββα Αντωνία, Reprographics, Γραφικές Τέχνες
Πεντογέννης Μιχάλης, Χημικές Αναλύσεις, Υπηρεσίες Συμβουλών Ποιότητας

Τους ευχαριστούμε για την  συμβολή τους, η οποία και καθόρισε την επιτυχία της διοργάνωσης.
Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος υπήρχε ζωντανή μετάδοση του χώρου των αγώνων στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου ”Βενιαμίν ο Λέσβιος”, στο φουαγιέ του Πολύκεντρου και σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Επίσης, η διοργάνωση καλύφθηκε φωτογραφικά με ευθύνη του κ. Λαγουτάρη Μανώλη (ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ).

Αγωνιστικά υπήρξε έντονος συναγωνισμός, και τα μετάλλια, στις 7 κατηγορίες που βραβεύθηκαν, κρίθηκαν στον 5ο και τελευταίο γύρο.
Αναλυτικά:

Νηπιαγωγείο
1η * Τσαμαλδούπη Κωνσταντίνα * Νηπιαγωγείο Τρύγωνα

Α’ – Β’ Δημοτικού
1ος * Σαμαρτζίδης Κωνσταντίνος * 5ο Δημοτικό Μυτιλήνης
2ος * Πανούτσος Παναγιώτης * Δημοτικό Βρίσας
3ος * Μπρίνταλος Κωνσταντίνος * Δημοτικό Πέτρας
3ος * Φραγκιάς Ευάγγελος * 1ο Δημοτικό Πλωμαρίου

Γ’ – Δ’ Δημοτικού
1ος * Σαμαρτζίδης Δημήτριος * 5ο Δημοτικό Μυτιλήνης
2ος * Κοσμάς-Σερέτης Κωνσταντίνος * Δημοτικό Μολύβου
3ος * Πανούτσος Φώτιος * Δημοτικό Βρίσας
1ο κορίτσι * Φραγκιά Μαργαρίτα * 1ο Δημοτικό Πλωμαρίου

Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού
1ος * Χατζητάκης Παναγιώτης * Δημοτικό Πέτρας
2ος * Παπουτσάνης Χάρης * Δημοτικό Πέτρας
3ος * Μπαλλίου Διονύσιος * 1ο Δημοτικό Πλωμαρίου
1ο κορίτσι * Βέλου Κωνσταντίνα * Δημοτικό Πέτρας
Α’ – Β’ – Γ’ Γυμνασίου
1ος * Μαζέλλι Λορέντζο * Γυμνάσιο Πολιχνίτου
2ος * Πεντογέννης Ιωάννης * 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
3ος * Θεοδοσίου Δημοσθένης * 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Α’ – Β’ – Γ’ Λυκείου
1ος * Μπατζάκης Παναγιώτης * Γενικό Λύκειο Πολιχνίτου
2ος * Παπαπροκοπίου Παναγιώτης * Γενικό Λύκειο Καλλονής

Ομαδικό Πρωτάθλημα μεταξύ σχολείων

Πρωταθλήτρια ομάδα Λέσβου ανακηρύχθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Μετά και από την ολοκλήρωση της επίδοσης των επαίνων σε όλους τους διαγωνιζόμενους και των απονομών των μεταλλίων και του κυπέλλου στους διακριθέντες από τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου κ. Αρμενάκα Εμμανουήλ, την κα. Βάμβουρα Λίτσα, πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου , τον κ. Χαλδέζο Γαβριήλ, πρόεδρο του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, τον κ. Πατερέλη Θεολόγο, αντιπρόεδρο της Λέσχης Πλωμαρίου ”Βενιαμίν ο Λέσβιος” και την κα. Γιανουλέλλη Μεταξία, Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, ακολούθησε κλήρωση μεταξύ των πρωταθλητών από τις 5 κύριες κατηγορίες, έτσι ώστε να αναδειχτούν οι 2 πρωταθλητές που θα εκπροσωπήσουν το νησί μας στην τελική φάση του Πανελληνίου Σκακιστικού Μαθητικού Πρωταθλήματος στην Αθήνα. Τα αεροπορικά έξοδα μετ’ επιστροφής προσέφερε, με την ευγενική χορηγία της, η  AEGEAN AIRLINES, ενώ τα παράβολα συμμετοχής ήταν χορηγία του ξενοδοχείου Ouzo Villas στο Πλωμάρι.

Οι 2 πρωταθλητές που κληρώθηκαν  είναι ο Μαζέλλι Λορέντζο από το Γυμνάσιο Πολιχνίτου και ο Σαμαρτζίδης Κωνσταντίνος από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους 2 πρωταθλητές μας καθώς και σε όσους διακριθέντες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην τελική φάση.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που δίχως αυτούς δεν θα υπήρχε διοργάνωση:  Θωμαΐδη Βίκυ, Κουτζαμάνη Ελένη, Μουτζούρη Ευαγγελία, Μπανταβάνης Γεώργιος, Αϊβαλιώτης Μιχάλης, Καμινέλλης Στράτος, Σαμαρτζίδης Χρήστος, Πιτσιλαδής Νίκος, Σαββίδης Γρηγόρης, Κοσμάς Πάνος και Λάμπρου Δημήτρης.


Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 18ο Πρωτάθλημα Λέσβου, αφού ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, μετά το Πλωμάρι, φορείς για την επιστροφή του στην Μυτιλήνη, αλλά και φορείς που επιθυμούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Πλωμαρίου και να συνεχίσουν την αποκέντρωσή του.