Παράταση στην απαγόρευση εισόδου στη Βρίσα- Εχουν γίνει μόνο 5 κατεδαφίσεις επί συνόλου 260 κτιρίων τα οποία και έχουν κριθεί κατεδαφιστέα

Απόφαση για παράταση στην απαγόρευση εισόδου στη σεισμόπληκτη Βρίσα

Απόφαση για παράταση στην απαγόρευση εισόδου στη σεισμόπληκτη Βρίσα πήρε το Συντονιστικό Όργανο για το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017,σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε παρουσία της περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου και του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού.

Μετά από εισήγηση του προέδρου της Κοινότητας Βρίσας, Στρατή Παράκοιλα, ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι και συνεχίζει να υφίσταται η επικινδυνότητα, καθώς έχουν κατεδαφιστεί ελάχιστα από τα επικίνδυνα κτίρια, το Συντονιστικό Όργανο πήρε την απόφαση να συνεχίσει την απαγόρευση εισόδου στο χωριό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Καρασάββας, ανέφερε ότι: «έχουν γίνει μόνο 5 κατεδαφίσεις επί συνόλου 260 κτιρίων τα οποία και έχουν κριθεί κατεδαφιστέα. Αυτό που τονίσαμε στη σύσκεψη είναι ότι τα περισσότερα κατεδαφιστέα κτίσματα βρίσκονται στον κεντρικότερο δρόμο του χωριού και θα ήταν πολύ επικίνδυνο αν επιτρέπαμε την κυκλοφορία».



Σύμφωνα με τον κ. Καρασάββα, αν προχωρήσει ομαλά η διαδικασία των κατεδαφίσεων και πιστώνονται γρήγορα στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά τότε αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό.


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ