Περισσότερα προσφυγόπουλα στα σχολεία της Λέσβου- Παράρτημα του 14ου νηπιαγωγείου Επάνω Σκάλας μέσα στον καταυλισμό του Καρα Τεπε

Περισσότερα παιδιά προσφύγων θα ενταχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στα σχολεία στο Βόρειο Αιγαίο

Περισσότερα παιδιά προσφύγων θα ενταχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στα σχολεία στο Βόρειο Αιγαίο , όπως κάθε παιδί δικαιούται, με την επέκταση του προγράμματος ένταξης σε νηπιαγωγεία αλλά και σε απογευματινά τμήματα στα σχολεία για παιδιά γυμνασίου και λυκείου.

Πρόκειται για τα προσφυγόπουλα του Καρά Τεπέ αλλά και παιδιά  που οι οικογένειές τους έχουν τοποθετηθεί σε διαμερίσματα και  μέχρι σήμερα δεν πήγαν σχολείο.



Ήδη ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα τη λειτουργία του το νηπιαγωγείο μέσα στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, πρόκειται για προέκταση του 14ου νηπιαγωγείου Επάνω Σκάλας στο οποίο προσελήφθησαν δύο εκπαιδευτικοί και αντίστοιχα νηπιαγωγεία στη Χίο εκτός ΒΙΑΛ και στη Σάμο.

Επίσης έχουν οριστικοποιηθεί και έχουν στελεχωθεί τα σχολεία που θα λειτουργούν τις απογευματινές ώρες ως τάξεις υποδοχής για παιδιά γυμνασίου και Λυκείου.

Μελανό σημείο ότι δεν λειτουργεί κάποια δομή του υπουργείου για τα παιδιά του κέντρου της Μόριας που ξεπερνούν τα 1000, αν και οι οικογένειες με παιδιά μέσα στο κέντρο αυτό δεν είναι σταθερός πληθυσμός.

Την Πέμπτη τη Μυτιλήνη επισκέπτονται ο Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού  Γιώργος Μόσχος και η Βασιλική Κατριβάνου από την επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη παιδιών προσφύγων στα σχολεία, όπου θα επιμορφώσουν τους εκπαιδευτικούς που θα ασχοληθούν με αυτό το αντικείμενο.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη