Απολογισμός, γενική συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας για το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Γοργόνα η γενική συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.


Ο Πρόεδρος του Σωματείου Μόλβαλης Νίκος αναφέρθηκε στην προφορά και την δράση του Σωματείου στον επισιτιστικό κλάδο ένα από τα πιο ενεργά ιστορικά Σωματεία με έτος ίδρυσης το 1985 και σήμερα το μοναδικό οργανωμένο και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Ελλάδος  Π.Ο.Σ.Ε.Ε. στο Β. Αιγαίο.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό των δράσεων αναφέρθηκε στα προγράμματα για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μέλη του που υλοποιεί κάθε χρόνο, στην συνεργασία και την συμμετοχή του στο δίκτυο Lesvos THEOTHERAEGEAN για την ανάδειξη και την προώθηση της Λέσβου ως Διακριτό Τουριστικό Προορισμό, στην ίδρυση του φεστιβάλ γαστρονομίας και στην συνεργασία με φορείς και παραγωγικές επιχειρήσεις της Λέσβου για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, στις δράσεις και παρεμβάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο ( εργασιακά, φπα, κλπ).

Έγινε παρουσίαση της νέας αναβαθμισμένης ιστοσελίδα του Σωματείου www.molivoswinendine.com με πληροφορίες για τα μέλη του, με την ανάδειξη της γαστρονομίας του νησιού, συνδεδεμένη με το μεγάλο φεστιβάλ γαστρονομίας της Λέσβου www.lesvosfoodfest.com , με την σελίδα του δικτύου www.theotheraegean.com από το οποίο αντλεί όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο επισκέπτης του νησιού και με την σελίδα της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. για την ενημέρωση των μελών.

Έγινε ενημέρωση για την ΔΙΕΠΠΥ  για την κατανάλωση του ελαιολάδου στον καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση που εφαρμόζεται από της αρχές του χρόνου στις επιχειρήσεις της εστίασης και συναφών, την στήριξη που θα πρέπει να δώσει ο κλάδος για την σωστή εφαρμογή και την υιοθέτηση μόνο Λεσβιακών ελαιολάδων για την ανάδειξη ενός πολύ σημαντικού προϊόντος του νησιού μας.

Ακολούθησε συζήτηση, έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας του Σωματείου και στην συνέχεια η βραδιά ολοκληρώθηκε με μικρό μουσικό γλέντι των μελών και των οικογενειών του Σωματείου.