Στην Δυτική Λέσβο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης….. έδωσε υποσχέσεις στους πλημμυροπαθείς

Περιοχές της Βόρειας και Δυτικής Λέσβου, επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης

Τις περιοχές της Δυτικής Λέσβου, που τις τελευταίες μέρες επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα καταστροφές σε καλλιέργειες αλλά και  νοικοκυριά, επισκέφθηκε το Σάββατο 27/01 ο Γ. Πάλλης.

 Μεσότοπο και Ερεσό

Ξεκίνησε από τον Μεσότοπο, όπου αρχικά είχε συνάντηση στο κοινοτικό γραφείο με τον πρόεδρο της κοινότητας Γ. Πιπίνη ο οποίος ενημέρωσε τον βουλευτή για το μέγεθος των καταστροφών. Στην συνέχεια μαζί με κατοίκους του χωριού επισκέφθηκαν το Ταβάρι, όπου καλλιέργειες αλλά και υποδομές της περιοχής έχουν πάθει μεγάλες ζημίες.

Μετά τον Μεσότοπο, ο Γ. Πάλλης, επισκέφθηκε τη Σκάλα Ερεσού, όπου ο αντιδήμαρχος της περιοχής Μ.Ρούσσης, παρουσίασε στον βουλευτή το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εξ’ αιτίας της νεροποντής, όχι μόνο στην Σκάλα, αλλά και σε άλλα κοινοτικά διαμερίσματα της περιοχής.

Οι δύο αυτές περιοχές της Δυτικής Λέσβου, ο Μεσότοπος και η Ερεσός, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πληγεί τρεις φορές από πλημμύρικα φαινόμενα τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές, τόσο σε καλλιεργείς όσο και στο οδικό και στο αγροτικό δίκτυο.



Όπως επισήμανε ο βουλευτής, το γεγονός ότι έχουμε ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται συχνά, σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αντιμετώπισής του σε όλη την περιοχή.

«Οπως είναι γνωστό» σημείωσε ο Γ. Πάλλης, «η κυβέρνηση από τις περσινές κιόλας πλημμύρες στην περιοχή,  έθεσε στην διάθεση των τοπικών αρχών αυξημένους πόρους για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν. Είναι σίγουρο, ότι εφόσον ζητηθούν θα μπορέσουν να κινητοποιηθούν ακόμα περισσότεροι.

Το ζητούμενο είναι η βέλτιστη αξιοποίησή τους, έτσι ώστε αφενός μεν να μην έχουμε πάλι ανάλογες καταστροφές, αφετέρου δε να αντιμετωπιστεί, όσο αυτό είναι δυνατό, το φαινόμενο στη ρίζα του»

Πέτρα, Σκουτάρος, Λαφιωνας, Μόλυβος και Στύψη.

Την Κυριακή ο Γ. Πάλλης συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, επισκέφθηκε την Πέτρα, τον Σκουτάρο, το Λαφιώνα, το Μόλυβο και τη Στύψη

Η αρχή έγινε από την Πέτρα, όπου ο βουλευτής συναντήθηκε με κατοίκους του χωριού, και στη συνέχεια είχε μακρά συνομιλία με επαγγελματίες αλιείς της περιοχής στην έδρα τους στο λιμάνι της Πέτρας.



Οι αλιείς παρουσίασαν στον βουλευτή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην δουλειά τους κυρίως εξ’ αιτίας των προβλημάτων που έχει το αλιευτικό καταφύγιο της Πέτρας, που προκαλούνται τόσο από φερτά υλικά από τους γύρω λόγους, αλλά και από το ναυάγιο που επί δύο χρόνια βρίσκεται μέσα στο λιμάνι και δεν έχει ακόμα μεταφερθεί.

Μετά επισκέφθηκε τον Σκουτάρο και την Λαφιώνα, όπου συνομίλησε με κατοίκους των δύο χωριών. Στο Μόλυβο ο Γ. Πάλλης συναντήθηκε με κατοίκους του χωριού και στην Στύψη, όπου ήταν και το τέλος της περιοδείας με τον πρόεδρο της κοινότητας Α. Αλετρά και τα μέλη του συμβουλίου.

Ο Γ. Πάλλης ενημέρωσε τους συνομιλητές τους για τον νέο ρόλο που, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα οι τοπικές κοινότητες, μέσα από τις αλλαγές που θα φέρει η αναθεώρηση του Καλλικράτη, τόσο όσον αφορά τον τρόπο εκλογής των νέων δημοτικών και τοπικών αρχών, όσο κυρίως με την ενδυνάμωση που αναμένεται, σε πόρους και αρμοδιότητες των τοπικών κοινοτήτων.

«Η κυβέρνηση ακούει και ανταποκρίνεται σε πάγια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής» είπε στους συνομιλητές του ο βουλευτής. «Αιτήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την διοικητική διαίρεση του νησιού, αλλά και με μεγάλα έργα ενδιαφέροντος της περιοχής για τα οποία σύντομα θα έχουμε εξελίξεις» σημείωσε