Δήμος Λέσβου: «Άστοχα τα δημοσιεύματα για τις σχέσεις του Δήμου με την κεντρική κυβέρνηση»

Ο Δήμος Λέσβου απαντά στα δημοσιεύματα σε τοπικό site του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε εφημερίδα της Λέσβου σχετικά με τις σχέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του Δήμου με την κεντρική κυβέρνηση αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή δημοσιεύματα τοπικών έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων σχετικά με τις σχέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του Δήμου με την κεντρική κυβέρνηση αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω.

Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει πάντα να υποστηρίζει και να διεκδικεί ό,τι είναι καλό και συμφέρον για τον τόπο και την κοινωνία. Με αυτή τη βασική αρχή πορεύεται και η σημερινή Δημοτική Αρχή μακριά από εμπάθειες, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και φυσικά από προσπάθειες οικειοποίησης ενεργειών άλλων. Στόχος μας ήταν και παραμένει να γίνει έργο για το νησί μας και να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας όπου υπάρχει ανάγκη. Σ’ αυτή μας τη προσπάθεια είναι φυσικό να διεκδικούμε, πολλές φορές δυναμικά, για τον τόπο μας όσο περισσότερα γίνεται και να διαφωνούμε με κάποιες εφαρμοζόμενες πολιτικές. Άλλωστε αυτή είναι η πεμπτουσία του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στη διαδικασία μιας στείρας αντιπαράθεσης γιατί σ’ αυτή την περίπτωση ο μόνος χαμένος είναι ο τόπος μας.


Συνεπώς κανένας ανταγωνισμός και καμία αντιπαλότητα δεν υφίσταται όταν το μοναδικό μας κριτήριο είναι πάντα το καλό του νησιού μας. Έχουμε αποδώσει τα εύσημα εκεί όπου λαμβάνουμε στηρίξεις και βοήθειες με τον ίδιο τρόπο που έχουμε διαφωνήσει και διαμαρτυρηθεί εκεί όπου αφεθήκαμε μόνοι ή εκεί όπου εφαρμόζονται λανθασμένες πολιτικές. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον γιατί σημασία έχει μόνο όταν υπάρχει παραγωγή έργου και θετικό πρόσημο για τη Λέσβο και τους συμπολίτες μας.