Στην εκδήλωση προβολής των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, στην Μαριούπολη της Ουκρανίας ο Δήμος Λέσβου

Ο Δήμος Λέσβου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, συμμετείχε σε εκδήλωση προβολής των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Μαριούπολη της Ουκρανίας.


Η εκδήλωση με θέμα: «Παράθυρο στην Ελλάδα: Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» που έτυχε εκτενούς προβολής στα  Μέσα Ενημέρωσης της Ουκρανίας, έντυπα και ηλεκτρονικά, πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο «Μαιώτιδα», στόχευε επίσης και στην τόνωση των εθνικών δεσμών με την ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας.

Τα εγκαίνια έγιναν από την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη κα Ελένη Γεωργοπούλου τον Ελληνικής καταγωγής Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης κ. Κωνσταντίνο Μπαλαμπάνωφ, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, κα Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζή και την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Μαριούπολης κα Νάντια Τσαπνή.

Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε από φοιτήτριες και φοιτητές της Έδρας Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης στο πολυπληθές κοινό, εν είδει νοερής ξενάγησης, προωθητικό οπτικοακουστικό υλικό που επιμελήθηκε και απέστειλε ο Δήμος Λέσβου. Επίσης, παρουσιάστηκε με δίγλωσσες επεξηγηματικές λεζάντες (στη Ρωσική και στην Αγγλική γλώσσα) το έργο των εκλεκτών καλλιτεχνών της Λέσβου κ. Μαρίας Καλλιπολίτη και Νίκης Ελευθεριάδου. Επιπλέον, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από απαγγελία, από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Έδρας Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κ.Π.Μ., ποιημάτων διακεκριμένων Ελλήνων ποιητών για τα νησιά μας, καθώς και από παράσταση ελληνικών παραδοσιακών χορών των εν λόγω νησιών από φοιτήτριες-μέλη του χορευτικού συγκροτήματος «Κόρες» της ανωτέρω Έδρας.

Η εταιρία «Μύθος Γκρούπ Ε.Π.Ε.», συνέβαλε στον συντονισμό των ενεργειών και στην οργάνωση του προωθητικού υλικού.

Ο Δήμος Λέσβου ευχαριστεί το Υπουργείο Εξωτερικών για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να προβάλει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ειδικά την Λέσβο, καθώς και την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη κ. Ελένη Γεωργοπούλου για τον συντονισμό και την άψογη συνεργασία. 


Ο Δήμος Λέσβου συνεχίζει στοχευμένα και μεθοδικά την προβολή του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου του τόπου μας αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα δίκτυα και την διεθνή παρουσία της χώρας μας, με ουσιαστικά αποτελέσματα. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.