Την Κυριακή ο μεγάλος «Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας».

Στις 10:00 πμ, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, στο Μεσαγρό,  θα δοθεί η εκκίνηση του πρώτου ποδηλατικού αγώνα της χρονιάς «Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας».


Οι συμμετοχές πλησιάζουν τις 70 και θα δοθεί πραγματικά μάχη σε κάθε κατηγορία. Στην πλατεία του Μεσαγρού, τοπικοί συνεταιρισμοί και παραγωγοί θα περιμένουν αθλητές και θεατές προσφέροντας παραδοσιακά προϊόντα κατ την διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά τον τερματισμό. Κατά την διάρκεια του αγώνα θα πραγματοποιηθούν και ποδηλατικές δράσεις για μικρά παιδιά.

Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, στον Παπάδο και στην αίθουσα πολιτισμού «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα παιδιά με θέμα «Με το ποδήλατο μου στο βουνό» και παράλληλα θα γίνου οι εγγραφές των αθλητών, η παραλαβή των αριθμών και γνωριμία με την Εθνική Ομάδα Ελλάδος.

Η όλη εκδήλωση είναι μια διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού «Ειρήνη» και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με την υποστήριξη ως τεχνικού συμβούλου το Lesvos Ride. 

Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Λέσβου, το ΝΠΔΔ Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και το Επιμελητήριο Λέσβου.

Ακολουθεί το αναλυτικά πρόγραμμα του διημέρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΟΡΕΙΝΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΕΡΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 & ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ»
ΠΑΠΑΔΟΣ – ΓΕΡΑΣ

17:30 - 19:00 Παρουσίαση – Γνωριμία του ποδηλάτου βουνού για παιδιά. ΄΄ Με το ποδήλατο μου στο βουνό ΄΄. Παρουσίαση από τον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Κο Λασκαρίδη Ιγνάτιο και μελών της Εθνικής Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας.

17:30 - 19:00 Προσέλευση αθλητών, παραλαβή δώρων, αριθμών και εγγραφές.

19:15 – 20:00 Καλωσόρισμα αθλητών από τους διοργανωτές και ενημέρωση της διαδρομής του αγώνα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΑΓΡΟΥ 

8:30 - 9:30 Πλατεία Μεσαγρού παραλαβή δώρων, αριθμών και εγγραφές αθλητών.

10:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

10:15 – 11:15 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ (θα γίνει σε διαδρομή μέσα στο χωριό του Μεσαγρού. Τα παιδιά για να συμμετάσχουν θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους ή από κάποιο υπεύθυνο ενήλικα και να έχουν μαζί τους απαραίτητα κράνος)

14:00 ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

14:15 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Κατά την διάρκεια του ποδηλατικού ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ και μετά τον τερματισμό των συμμετεχόντων, στον χώρο της πλατείας, ο πολιτιστικός σύλλογος Μεσαγρού ¨ΕΙΡΗΝΗ¨ με τη συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων της Γέρας ( ΄΄ ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΄΄, ΄΄ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ ΄΄ ΄΄ ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΣ ΄΄) μαζί με τοπικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς ( ΄΄ ΑΡΙΣΤΕΑ ΄΄, ΄΄ ΜΟΔΟΥΣΑ ΄΄, ΄΄ ΤΕΠΕΣ ΄΄,

΄΄ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ΄΄) θα εκθέτουν τοπικά προϊόντα προσφέροντας κέρασμα στους αθλητές και στους επισκέπτες – θεατές.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Παρότι δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για την ώρα διέλευσης των αθλητών από συγκεκριμένα σημεία, σε ορεινό ποδηλατική διαδρομή μεγάλων αποστάσεων σε ανώμαλο έδαφος, θα προτείνουμε κάποιες θέσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και κατά προσέγγιση τις ώρες που θα πρέπει να βρίσκονται οι θεατές για να παρακολουθήσουν τα περάσματα των αθλητών.

10:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΑΓΡΟΥ
10:40 ΚΑΡΙΩΝΑΣ
11:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΑΓΡΟΥ
11:15 ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΛΑΙΟΚΗΠΟΥ
11:50 ΠΙΣΤΑ ΜΟΤΟΚΡΟΣ
12:10 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΑΓΡΟΥ 


Οι ώρες αφορούν την διέλευση και τον τερματισμό των πρώτων αθλητών. Η διέλευση και ο τερματισμός των υπόλοιπων αθλητών θα συνεχίζεται για 1 και πλέον ώρα.