Παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και πλήθος επωνύμων η εκδήλωση στην Αθήνα "Γνωρίζοντας τον τόπο μας»

"Γνωρίζοντας τον τόπο μας- Απολιθώματα- Υγρότοποι- Περιπατητικές διαδρομές"


Πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου "Η Αναγέννηση" η εκδήλωση με τίτλο "Γνωρίζοντας τον τόπο μας- Απολιθώματα- Υγρότοποι- Περιπατητικές διαδρομές" σε κοινή διοργάνωση των συλλόγων "Αναγέννησης" και "Χρούσου".

Ομιλητές αντίστοιχα ήταν οι: 

Η κ. Όλγα Τσαλκιτζή, γεωλόγος, συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Ο κ. Δημήτρης Μπλούκας, αρχιτέκτων, πρόεδρος του ¨Χρούσου".

Ο κ. Φώτης Βασίλογλου, δάσκαλος, πρόεδρος της "Αναγέννησης".

Το μικρόφωνο επίσης πήρε για να μας μιλήσει για το φιλόδοξο σχέδιό του να προσελκύσει μαθητικές εκπαιδευτικές εκδρομές στη Λέσβο ο καθηγητής κ. Χρήστος Ανδρεαδέλλης. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Χριστιάννα Καλογήρου, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο κ. Στρατής Κόρακας, πρώην βουλευτής Λέσβου, η κ.Μυρσίνη Βαρτή-Ματαράγκα, πρόεδρος του "Πόλιον", ο κ. Τάκης Ιορδάνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Πιττακός ο Μυτιληναίος, Οι κ. Ευσταθίου και Αρώνης από τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο, ο κ. Σταύρος Αγοραστός από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Αγιασωτών, o κ. Παναγιώτης Γαβριήλ, γιατρός, και πολλοί φίλοι και μέλη των δυο Συλλόγων.

Τα συμπεράσματα που εξάχθηκαν από τις εμπεριστατωμένες κι ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, ήταν πολλά με κοινή συνισταμένη το εξής: η συνεχής ενημέρωση του κοινού από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και από συλλόγους που ενδιαφέρονται για την πολιτιστική και φυσική μας κληρονομιά, θα οδηγήσει στην ευαισθητοποίηση και στη διαρκή εγρήγορση όλων για τα θέματα αυτά. Έτσι τα προβλήματα που εντοπίζονται θα βρίσκουν ευκολότερα και γρηγορότερα λύσεις και διεξόδους.

Εκ μέρους του ΔΣ
          
         Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας

    Φώτης Βασίλογλου                                                                   Άντζελα Κοντού